10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVaslui: Cadrele didactice care s-au bătut în cancelarie au fost sancționate

Vaslui: Cadrele didactice care s-au bătut în cancelarie au fost sancționate

Profesoara şi învăţătoarea de la şcoala din localitatea vasluiană Şuletea, care s-au bătut în unitatea de învăţământ, au fost sancţionate, miercuri, de conducerea şcolii, relatează Mediafax.

Conducerea şcolii generale din Şuletea le-a sancţionat cu "avertisment", respectiv "mustrare scrisă" pe profesoara şi învăţătoarea care au provocat un scandal în incinta unităţii de învăţământ, conflict în timpul căruia una dintre femei a lovit-o pe cealaltă cu palma peste faţă în prezenţa altor cadre didactice.

Citește și: Vaslui: Anchetă la o școală unde o profesoară ar fi pălmuit o învățătoare, în cancelarie

Cele două sancţiuni au fost stabilite de Consiliul de Administraţie al şcolii, în baza raportului comisiei care a desfăşurat o anchetă în acest caz.

"Ambele cadre didactice se află la prima abatere disciplinară şi, în consecinţă, s-au stabilit primele sancţiuni prevăzute de regulamentul şcolar, altele în afară de cele pecuniare, care prevăd diminuarea salariului. Atât profesoara, cât şi învăţătoarea regretă incidentul, unul care putea fi evitat şi care nu ar trebui să se întâmple într-o unitate de învăţământ", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX directorul şcolii Şuletea, Iulian Codreanu.

Potrivit cercetărilor desfăşurate de comisia de anchetă a şcolii, conflictul dintre învăţătoare, care este soţia primarului din comună, şi profesoara respectivă, în vârstă de 34 de ani, a izbucnit pe holul de la intrarea în unitatea de învăţământ, în prezenţa elevei de serviciu. Motivul altercaţiei ar fi fost o datorie pe care primarul din Şuletea, Ciprian Tamaş, ar avea-o către soţul profesoarei, iar învăţătoarea, deranjată de atâtea reproşuri, i-ar fi aruncat cu suc în faţă colegei sale.

Ulterior, profesoara ar fi lovit-o cu palma peste faţă pe soţia primarului, incident petrecut în cancelaria şcolii, în prezenţa altor cadre didactice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă