26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Nu există nicio legătură între pesticide și bacteria E-coli

UPDATE: Nu există nicio legătură între pesticide și bacteria E-coli

UPDATE 16.15: Ministerul Sănătății a publicat, marți, pe site-ul instituției, un raport preliminar, privind ancheta în cazul îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș. Astfel, MS transmite că nu există o sursă unică de îmbolnăvire a bebelușilor. Mai mult, din datele de menționate în foile de observație, nu s-a indentificat nicio legatură între cazuri.

UPDATE 16.00: Între pesticide și bacteria E-coli nu există nicio legătură, astfel că nu se știe de ce s-a făcut o analiză pentru a descoperi dacă există pesticide în portocale, a declarat, marți, șeful Secţiei Nefrologie de la Spitalul “Marie Curie”, Mihaela Bălgrădean, potrivit Agerpres.

“Plecând de la ideea că acest tip de Escherichia-coli s-ar putea găsi pe orice suprafeţe, probabil că s-au gândit că ar putea exista şi acolo. Dar nu ştiu de ce au căutat pesticidele pentru că legătura între pesticide şi Escherichia-coli nu există. Este vorba de alte manifestări clinice, nici nu ar face subiectul discuţiei de azi, pentru că vorbim de altă patologie şi de altă clinică”, a spus Bălgrădean, într-o conferinţă de presă. 

Pe de altă parte, Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, s-a arătat sceptic cu privire la prezenţa E-coli pe portocale, apreciind că acest lucru este puţin probabil. 

“E puţin probabil să găseşti o încărcătură microbiană cu Escherichia-coli pe suprafaţa portocalelor. (…) Portocalele sunt tratate cu ceară şi cu substanţe antifungice şi antibacteriene care împiedică dezvoltarea microorganismelor pe suprafaţa lor, deci era extrem de puţin probabil ca pe suprafaţa portocalelor să găsim Escherichia-coli. În literatura de specialitate nu găsim asocieri între consumul de portocale şi emergenţa unor astfel de infecţii digestive”, a afirmat Rafila. 

UPDATE 13.00: Reprezentantul Spitalului “Marie Curie” a declarat, marţi, că statistic vorbind, copilul intubat ar putea rămâne cu sechele, însă a precizat că nu poate spune cu precizie, în acest moment.

Totodată, unul dintre copiii intubaţi, luni, se simte mai bine, astfel că doar unul dintre copii mai este intubat.

—–

Doi dintre bebeluşii de la Spitalul “Marie Curie” vor fi externaţi, marţi, au transmis reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică, într-o conferinţă de presă.

Totodată, potrivit unui medic, alţi patru copii internaţi la secţia de nefrologie au, în continuare, nevoie de dializă.

Mai mult, starea de sănătate a unora dintre copiii internaţi este mai bună.

“Urmărim evoluţia şi progresivitatea funcţiei renale”, a mai transmis medicul.

Cu toate acestea, medicul a atras atenţia că este posibil ca bebeluşii să rămână cu sechele, din cauza intubărilor, întrucât copiii sunt supuţi nu doar bolii, ci şi “mijloacelor medicale extrem de invazive”.

Opt copii mai rămân internaţi în Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti, dintre care patru au nevoie de dializă. Totodată, în urma îmbolnăvirilor, doi bebeluşi au murit.

 

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Macron și Xi cer un armistițiu olimpic

Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat pentru un "armistiţiu olimpic" în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării Jocurilor...

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...
Ultima oră
Pe aceeași temă