15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportAl treilea bebeluș bolnav din Argeș a murit. Corpul de Control al...

Al treilea bebeluș bolnav din Argeș a murit. Corpul de Control al lui Cioloș investighează cazul

UPDATE 17.00: Al treilea bebeluș a decedat, marți, în cursul după-amiezii. Copilul era internat la Spitalul “Marie Curie”, au declarat, pentru Agerpres, surse medicale. 

UPDATE 16.12: Ministerul Sănătății a publicat, marți, pe site-ul instituției, un raport preliminar, privind ancheta în cazul îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș. Astfel, MS transmite că nu există o sursă unică de îmbolnăvire a bebelușilor. Mai mult, din datele de menționate în foile de observație, nu s-a indentificat nicio legatură între cazuri.

MS transmite că debutul bolii a avut loc într-o perioadă de două săptămâni. Mai mult, raportul arată că nu toți copiii au prezentat anemie hemolitică.

 
În urma probelor de apă plată, apă de rețea și lapte praf, s-a constatat că probele recoltate sunt în conformitate cu normele, cu excepția a două probe, recoltate de la domiciliul unor copii. 

În ceea ce privește deshidratarea, MS a precizat că a reprezentat un factor important în evoluția ulterioară a cazurilor, mai ales prin întârzierea prezentării la medic. Din acest motiv, luni a fost instituit un sistem de declarare zilnică a tuturor cazurilor de boală diareică severă, din toate unitățile sanitare, la copiii sub cinci ani.

Potrivit raportului, probele efectate în saloane, în Spitalul de Pediatrie din Piteși nu există un focar de infecție. Mai mult de atât, în ultimele cinci zile, niciun copil din judetul Argeș  sau din alte zone ale țării nu a mai fost raportat cu boală diareică gravă.

UPDATE 16.00: Între pesticide și bacteria E-coli nu există nicio legătură, astfel că nu se știe de ce s-a făcut o analiză pentru a descoperi dacă există pesticide în portocale, a declarat, marți, șeful Secţiei Nefrologie de la Spitalul “Marie Curie”, Mihaela Bălgrădean, potrivit Agerpres.

UPDATE 12.30:  Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat, marți, că doi bebeluşi vor fi externaţi

Din cei opt bebeluși internați la Marie Curie, patru au nevoie în continuare de dializă. 

Conform presei argeșene, aproximativ 30 de copii sunt internați cu sindromul hemolitic- uremic în spitalele din București, Pitești și Câmpulung. 

——

Corpul de Control al premierului Dacian Cioloş va investiga modalitatea în care sunt trataţi bebeluţii care s-au îmbolnăvit săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al Executivului, remis redacţiei.

Corpul de Control verifică cum s-a asigurat tratamentul medical al copiilor și cum s-au făcut investigațiile privind cauzele îmbolnăvirii bebelușilor. 

Acțiunea vizează respectarea procedurilor în spitalele din Argeș şi din București, promptitudinea asistenței acordate şi modalitatea în care este realizată investigația epidemiologică, precizează comunicatul Guvernului. 

Citeşte şi: UPDATE: Unul din bebeluşii internaţi la Spitalul Marie Curie a murit. Un alt copil a avut nevoie de resuscitare

Mai mult, Corpul de Control va lua în considerare şi posibilele infecții nosocomiale din cadrul spitalelor din Argeş în care au fost internaţi, iniţial, bebeluşii.

Doi bebeluşi au murit, la Spitalul “Marie Curie” din Capitală. Luni, un reprezentant de la Spitalul “Marie Curie”, Denise Stănescu, a declarat că trei dintre copiii aflaţi în stare gravă vor beneficia de investigaţii, trei au stare bună şi nu fac dializă.

Legat de copilul decedat luni, Denise Stănescu a declarat că bebeluşul starea de a acestuia se deteriorase, deja, în momentul în care a ajuns la Spitalul “Marie Curie”. Fetiţa fusese internată în Capitală la 10 februarie.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat luni la Parlament că ultimul raport pe care îl are privind copiii cu sindrom hemolitic-uremic a pus în evidenţă trei cazuri cu infecţii cu Escherichia coli şi mai multe cazuri cu diverşi viruşi. 

Citeşte şi: E. coli face ravagii, autorităţile caută neputincioase

“Ultimul raport pe care îl am a pus în evidenţă trei infecţii cu Escherichia coli enteropatogeni şi mai multe infecţii cu diverşi viruşi. Acest lucru nu leagă în niciun fel cazurile între ele. Acestea sunt datele de care dispun până în acest moment, continuăm investigaţiile, sunt oameni specializaţi care o fac şi sincer îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea pe care au avut-o cele două familii. (…)”, a afirmat ministrul, prezent în Parlament la dezbaterea “Ora Guvernului”. El a susţinut că s-au depus toate eforturile pentru identificarea problemei şi că până în urmă cu o oră acest lucru nu a fost posibil. 

Rezultatele testelor făcute de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), după controalele realizate, sâmbătă, la portocale dintr-un lanţ de supermarketuri din Argeş, arată că bebeluşii nu s-au îmbolnăvit din cauza portocalelor.

La Spitalul “Marie Curie” sunt internaţi 10 copii cu sindrom hemolitic-uremic. 

Citeşte şi: UPDATE: ANSVSA: Bebeluşii din Argeş nu s-au îmbolnăvit din cauza portocalelor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă