21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: ANSVSA: Bebeluşii din Argeş nu s-au îmbolnăvit din cauza portocalelor

UPDATE: ANSVSA: Bebeluşii din Argeş nu s-au îmbolnăvit din cauza portocalelor

UPDATE 14.49: Rezultatele testelor făcute de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), după controalele realizate, sâmbătă, la portocale dintr-un lanţ de supermarketuri din Argeş, arată că bebeluşii nu s-au îmbolnăvit din cauza portocalelor, informează Agerpres.

“Am vorbit cu preşedintele ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – n.r.) care a confirmat că rezultatele pe portocale au fost negative. Cred că sunt de vină alte cauze pentru contaminarea copiilor internaţi la Spitalul “Marie Curie”. Mi-e greu să mă pronunţ de unde ar fi problema dar cred că ceva pe partea de sănătate, bacterii, dar nu pot să mă pronunţ”, a precizat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

—–

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş au anunţat, luni, că rezultatele probelor de lapte praf şi apă plată analizate corespund standardelor în vigoare, iar apa din reţelele publice, folosită la prepararea hranei copiilor internaţi la Bucureşti, este potabilă, transmite Agerpres.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au recoltat probe de la domiciliile copiilor, de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, precum şi din alimente, din apa din reţeaua publică şi din apa îmbuteliată care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariţia simptomatologiei, precizează un comunicat de presă al instituţiei. 

Citeşte şi: E. coli face ravagii, autorităţile caută neputincioase

Astfel, în urma analizelor a rezultat că apa folosită la blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie Piteşti, precum şi la domiciliile mai multor copii din Piteşti, Topoloveni şi Ştefăneşti este potabilă, la fel şi apa minerală necarbogazoasă recoltată din două reţele de hipermarketuri.

Citeşte şi: Cazul bebelușilor din Arges: Probe recoltate din portocalele unui lanţ de magazine. Când vor fi anunțate rezultatele

Pe de altă parte, apa din sursă proprie folosită într-o gospodărie din Mărăcineni, care din declaraţiile părinţilor era folosită doar la prepararea supelor, precum şi cea de la un izvor public din Ştefăneşti, despre care tatăl a declarat că nu a fost folosită pentru hrana copilului, a fost găsită ca fiind nepotabilă. 

“Probele de lapte praf recoltate din farmacii corespund standardelor în vigoare, iar microaeroflora şi suprafeţele de la Spitalul de Pediatrie Piteşti se încadrează in limite normale”, se precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, niciun copil din judeţul Argeş nu mai a fost transferat în ultimele patru zile la vreo unitate sanitară din Bucureşti cu boala diareică acută complicată. 

Citeşte şi: UPDATE: Unul din bebeluşii internaţi la Spitalul Marie Curie a murit

“Restul pacienţilor prezenţi la unităţile sanitare din judeţul Argeş în ultimele 24 de ore se încadrează în media zilnică specifică sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice vârstei”, se mai menţionează în comunicatul DSP Argeş. 

Duminică noaptea, o fetiţă diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic a murit la Spitalul “Marie Curie”. În urmă cu o săptămână, o fetiţă din Topoloveni în vârstă de un an a murit la aceeaşi unitate medicală, fiind infectată cu o bacterie şi ulterior diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic. La Spitalul ”Marie Curie” mai erau internaţi, duminică, 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic. 
 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

MAI propune modificarea legislației pentru a permite monitorizarea cu brățări electronice a persoanelor aflate sub control judiciar și arest la domiciliu

Modificările legislative au ca obiectiv creșterea gradului de siguranță publică și eficientizarea modului de supraveghere a executării măsurilor dispuse de organele judiciare, un deziderat...

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA intenţionează să preia First Bank SA, conform unui comunicat al autorităţii de concurenţă. Potrivit instituţiei,...

Jaqueline Cristian a fost învinsă de franţuzoaica de origine rusă Varvara Gracheva

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a suferit o înfrângere în runda finală a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA 1.000...
Ultima oră
Pe aceeași temă