17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialA fost descoperit un NOU VIRUS LETAL

A fost descoperit un NOU VIRUS LETAL

Oamenii de știință au descoperit un nou virus letal, după ce un bărbat din Kansas, în vârstă de 50 de ani, a murit din cauza mușcăturilor unor căpușe, informează site-ul sciencealert.com.

Citește și: 10 simptome ale CANCERULUI, pe care oamenii le ignoră

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statelor Unite ale Americii a raportat că, în urma mușcăturilor, bărbatul s-a prezentat la spital cu febră, durere de cap, iritații, stare de oboseală, greață și vomă.

După ce a fost internat, medicii au observat că numărul celulelor albe din sângele pacientului a scăzut. Plămânii și rinichii bărbatului au intrat în colaps și, în scurt timp, bărbatul a murit în urma unui atac de cord.

Citește și: TEORIE UIMITOARE. Ce medicamente banale ar putea împiedica recidivarea CANCERULUI de sân

Oamenii de știință au descoperit un nou tip de virus în sângele pacientului, pe care l-au numit „Bourbon” și l-au încadrat în familia numită „Orthomyxoviridae ”. Această familie mai conține și virusurile gripale „Influenza virus A”, „ Influenza virus B”, „Influenza virus C”, „Isavirus”, „Thogotovirus” și „Quaranjavirus”.

Cercetătorii spun că există mari diferențe între simptomele pacienților afectați de virusuri din categoria „Thogotovirusuri” și cele ale decedatului. „Thogotovirusurile” generează, de obicei, meningită sau encefalită, dar nu distrug celulele albe.

Până acum, nu s-au mai înregistrat alte cazuri de infectare cu virusul „Bourbon”.

„Cred că trebuie să acceptăm ideea că au mai existat cazuri de infectare cu virusul Bourbon, dar că nu le-am putut diagnostica”, a mărturisit unul dintre specialiștii care l-au tratat pe bărbat, Dana Hawkinson.

Citește și: Elevul român care diagnostichează tumorile cerebrale cu ajutorul matematicii

„Este important să aflăm cât de răspândit este virusul Bourbon la căpușe sau alte insect, la animale sau la oameni și să înțelegem ce boli poate genera”, a spus un alt specialist, Amesh Adalja.

Oamenii de știință au spus că, deocamdată, nu există tratamente sau vaccinuri pentru combaterea virusului descoperit.

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă