10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialBănicioiu: Suntem aproape de finalizarea a şase noi maternităţi, două vor fi...

Bănicioiu: Suntem aproape de finalizarea a şase noi maternităţi, două vor fi deschise în octombrie

 

 

 

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat sâmbătă că MS este aproape de finalizarea a şase noi maternităţi, două dintre ele urmând să fie deschise în luna octombrie, în Capitală, fiind astfel rezolvată problema privind lipsa locurilor la Terapia Intensivă pentru nou-născuţi.

"Avem problema lipsei de locuri la Terapia Intensivă pentru nou-născuţi, dar niciodată nu ne-am pus problema că acest fapt nu se poate rezolva decât temporar sau prin soluţii de moment, ci prin soluţii permanente, care înseamnă finalizarea construirii de maternităţi", a spus ministrul Sănătăţii, la lansarea primului program de e-learning pe teme de infertilitate.

Nicolae Bănicioiu a adăugat că odată cu finalizarea celor şase maternităţi, se va reuşi deservirea la nivel normal "a tot ceea ce trebuie pe partea de nou-născuţi în România".

Ministru a precizat că primele finalizate vor fi Maternitatea Pantelimon şi cea de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Despre Maternitatea Pantelimon, Bănicioiu a arătat că a fost începută în 2005, iar când el a preluat Ministerul Sănătăţii, unitatea sanitară era finalizată aproximativ 15 la sută.

"Vă pot spune acum că sperăm să o putem inaugura în 30 octombrie. Deci iată că, atunci când există dorinţă şi implicare din partea managementului instituţiei, lucrurile pot fi posibile", a mai spus ministrul.

Bănicioiu a precizat că a discutat cu ministrul Sănătăţii din Grecia, Makis Voridis, prezent la lansarea programului din România, despre noile terapii şi protocoale terapeutice pe care UE se pregăteşte să le adopte.

 "Dorinţa noastră este să asigurăm românilor tot ceea ce este asigurat în celelalte ţări din UE. Terapii noi şi acces rapid la acestea, de aceea ne-am unit eforturile cu ei (Ministerul Sănătăţii din Grecia, n.r.)", a arătat Bănicioiu.

 

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă