22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCum să îți îmbunătățești imunitatea

Cum să îți îmbunătățești imunitatea

Sistemul imunitar este cel care apără organismul de bacterii, virusuri, sau alți germeni patogeni din mediu. Prin urmare, acesta este extrem de important pentru sănătatea ta. Iată câteva metode elaborate de SparkPeople, prin care îți poți întări imunitatea:

1. Mănâncă echilibrat

Cantitățile prea mari de alimente dăunează sistemului imunitar și duc la îngrășare. Între alimentele care ajută sistemul imunitar se numără cele bogate în vitamina C, precum citricele, dar și cele bogate în vitamina E, cum sunt nucile. Alte alimente benefice pentru imunitate sunt usturoiul, fasolea, scoicile, carnea de vită și carnea de curcan, bogată în zinc, ouăle, orezul brun, morcovii, somonul și alte alimente bogate în omega 3.

2. Fă mișcare regulat

Numeroase studii au arătat că exercițiile fizice regulate reduc riscul de îmbolnăvire. Exercițiile nu trebuie să fie intense ca să aibă beneficii asupra organismului. Mersul pe jos pentru 30 de minute, de cinci ori pe săptămână, poate face diferența.

3. Dormi suficient

Somnul profund stimulează și întărește sistemul imunitar, în timp ce lipsa somnului îl slăbește. Un adult are nevoie, în medie, de șapte sau opt ore de somn pe noapte. Calitatea somnului contează, de asemenea. Pentru un somn bun, trebuie evitate cofeina, tutunul și alcoolul.

Citește și: Descoperiri uimitoare despre beneficiile somnului asupra sănătății

4. Relaxează-te

În perioadele foarte stresante, secreția de cortizol îți poate provoca obezitate, cancer și alte boli. Prin urmare, ai grijă să petreci momente de relaxare de câteva ori pe săptămână, indiferent câte motive de stres ai avea.

5. Renunță la țigări

Fumatul poate duce la probleme de sănătate. Prin urmare, pentru a întări sistemul imunitar, renunță la țigări.

6. Consumă alcool cu moderație

Consumul exagerat de alcool distruge sistemul imunitar și, astfel, devii vulnerabil la bolile transmisibile. Însă consumul moderat de alcool – un pahar pe zi, nu dăunează imunității, ci, dimpotrivă, are beneficii asupra acestuia.

Cele mai citite

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă