17.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialVirusul Zika a ajuns în China

Virusul Zika a ajuns în China

Un bărbat din China, care s-a întors din Venezuela, la finalul lunii ianuarie, a fost depistat cu virusul Zika din China, el fiind primult caz de infectare din China, potrivit agenţiei de presă Xinhua, citată de France Presse, informează Agerpres.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani, originar din departamentul Ganxian, situat în provincia Jiangxi (sud-estul Chinei), a fost diagnosticat după întoarcerea din America Latină la 28 ianuarie, prezentând febră, dureri de cap şi ameţeli, a declarat mass-media locală, citând oficiali de sănătate. 

Citeşte şi: Fond de urgenţă din partea SUA pentru combaterea virusului Zika

Întors în China prin Hong Kong şi metropola Shenzhen (sudul Chinei), el a fost plasat în carantină din data de 6 februarie la spitalul din Ganxian, unde continuă să primească tratament, conform Comisiei naţionale de sănătate şi planificare familială. Riscurile de contagiune pornind de la acest caz sunt extrem de limitate, a declarat Comisia, citată de agenţia Xinhua. 

Zika cauzează simptome asemănătoare unei gripei uşoare (febră, dureri de cap, dureri corporale). Însă virusul este, de asemenea, suspectat că atunci când afectează o femeie însărcinată provoacă malformaţia congenitală gravă a fătului numită microcefalie, care constă în reducerea circumferinţei capului cu repercursiuni asupra dezvoltării intelectuale a copilului. 

Citeşte şi: Ce trebuie să ştie persoanele care călătoresc în ţări afectate de virusul Zika

Mai multe guverne s-au angajat să sprijine costurile de dezvoltare ale unui vaccin împotriva Zika. Virusul predomină în principal în America Latină, însă a fost descris de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), ca o urgenţa de sănătate publică globală. 

Brazilia este astăzi ţara cea mai afectată din lume de izbucnirea epidemiei de Zika, cu 1,5 milioane de pacienţi contagiaţi, urmată de Columbia cu 22.600 de cazuri. Până în prezent, au fost raportate în Asia, numai un caz de infectare cu Zika în Thailanda şi altul în Indonezia, mai informează AFP. 

 

 

Cele mai citite

A venit verdictul din partea UEFA! Ce se întâmplă cu participarea Corvinului Hunedoara în cupele europene

Corvinul Hunedoara, câştigătoarea surpriză din acest sezon al Cupei României, va juca în cupele europene, după ce UEFA i-a acordat astăzi licența de participare. „UEFA...

Marcel Ciolacu, despre raporturile comerciale cu Turcia: „Este cel mai important partener economic al României non-UE”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că cel mai important partener economic al României non-UE este Turcia, ajungându-se la raporturi comerciale între cele două...

Două adolescente, lovite pe o trecere de pietoni, în Vaslui

Două adolescente au fost accidentate, joi după-amiază, în timp ce traversau o stradă din municipiul Vaslui. Primele date de la locul evenimentului rutier arată...
Ultima oră
Pe aceeași temă