15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecial1 Mai. Primele internări în spitale pe baza cardului de sănătate. Ce...

1 Mai. Primele internări în spitale pe baza cardului de sănătate. Ce s-a întâmplat cu cei care nu au card

Spitalele au făcut, vineri, primele internări validate cu cardul, dar şi ale pacienţilor care nu aveau card, a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Adresabilitatea pacienţilor, aşa cum era de aşteptat, este mai mică în această perioadă. Cu toate acestea, vom monitoriza în continuare foarte atent modul în care furnizorii de servicii medicale utilizează cardul de sănătate, pentru a ne asigura că pacienţii au acces neîngrădit la serviciile de care au nevoie. Casele de asigurări vor raporta periodic sau ori de câte ori au de semnalat o problemă, pentru a găsi rezolvarea în cel mai scurt timp, fără a crea disconfort pacienţilor”, a declarat preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, informează Mediafax.

CNAS a precizat că, la nivelul fiecărei case de asigurări, există personalul necesar pentru a elibera cardul de sănătate acelor asiguraţi care vin să îl solicite.

Vineri, până la orele 12.00, un număr redus de asiguraţi s-a adresat caselor de asigurări pentru a solicita eliberarea cardului de sănătate sau a adeverinţei de înlocuire a cardului. În medie, o casă de asigurări a eliberat 20 de carduri, excepţie făcând doar Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, care până la orele prânzului a eliberat 44 de carduri.

 

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă