12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecial11 școli din Vaslui sunt închise de 7 zile din cauza drumurilor...

11 școli din Vaslui sunt închise de 7 zile din cauza drumurilor înzăpezite

Un număr de 11 școli și grădinițe din județul Vaslui sunt închise de 7 zile din cauza drumurilor înzăpezite, cei peste 360 de elevi şi preşcolari care frecventează cursurile acestor unităţi aflându-se de o săptămână în vacanţă forţată.

Potrivit Mediafax, care citează reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, 11 şcoli şi grădiniţe au cursurile suspendate de o săptămână din cauza drumurilor impracticabile.

În aceste condiţii, 362 de elevi şi preşcolari din cele şase şcoli şi cinci grădiniţe, toate din comuna Roşieşti, s-au văzut nevoiţi să îşi prelungească vacanţa de iarnă cu încă o săptămână, la fel ca şi cadrele didactice.

”Decizia suspendării cursurilor pe o perioadă atât de lungă aparţine conducerii şcolii coordonatoare, care a apreciat că elevii şi preşcolarii nu pot ajunge în siguranţă la şcoală sau grădiniţă, în condiţiile în care majoritatea sunt navetişti. Oricum, cursurile vor fi recuperate după un plan pe care ni-l vor comunica cei de la şcoala coordonatoare. Cum până la sfârşitul acestui semestru nu mai este timpul fizic, recuperarea materiei se va face până la încheierea anului şcolar, fără a fi vorba de comasare a materiei”, a declarat, vineri, inspectorul pe probleme de management din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu, citat de Mediafax.

În judeţul Vaslui, se circulă în continuare cu dificultate din cauza zăpezii, pe un singur fir, pe două drumuri judeţene, respectiv Codăeşti – Dăneşti şi Muşata – Stuhuleţ.

Cele mai citite

Un străin a fost prins în București cu 8 grame cocaină

La data de 29 aprilie 2024, procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus...
00:01:06

Indonezia: O nouă erupție a Muntelui Ruang și închiderea unui aeroport internațional învecinat

Muntele Ruang, un vulcan din nordul Indoneziei, a erupt de mai multe ori marți, conform Agenției de Vulcanologie a arhipelagului, provocând evacuări, închiderea unui...

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă