21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecial13 morți, într-un atentat al Statului Islamic, în Sinai

13 morți, într-un atentat al Statului Islamic, în Sinai

13 poliţişti au fost omorâți, sâmbătă, într-un atac al Statului Islamic asupra unui punct de control din Peninsula Sinai, conform unui comunicat al Ministerului egiptean de Interne, transmite AFP, conform Agerpres. Un kamikaze s-a aruncat în aer la postul de control care ulterior a fost atacat de jihadişti. 

A fost atacul cel mai sângeros comis în ultimele luni în Peninsula Sinai, unde ramura egipteană a grupării jihadiste desfăşoară aproape zilnic atentate împotriva poliţiei şi armatei. 

Ministerul de Interne a precizat că atacul a avut loc la un post de control din apropiere de Al-Arish, reşedinţa provinciei Sinaiul de Nord. 

“Un obuz de mortier a fost tras asupra punctului de control de la Safa (…), omorând 13 poliţişti”, a adăugat ministerul. 

La rândul său, SI a afirmat că un kamikaze, prezentat sub numele de război “Abu Al Qaaqaa Egipteanul”, a aruncat în aer o maşină capcană la baraj. 

“Ulterior, postul de control a fost luat cu asalt”, a adăugat gruparea jihadistă într-un comunicat dat publicităţii pe internet.

Cele mai citite

Fascinația Jackpot-urilor: povești reale din Las Vegas și legende din lumea filmului

În fiecare domeniu există cuvinte specializate care își fac loc în limbajul uzual și devin cunoscute pentru toată lumea. Un astfel de cuvânt este...

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...
Ultima oră
Pe aceeași temă