21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecial167 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Zeci de persoane...

167 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Zeci de persoane au adus un omagiu poetului, la Cimitirul Bellu

Zeci de persoane au mers, duminică, la Cimitirul Bellu din Capitală, unde este înmormântat poetul Mihai Eminescu. Oamnii au aprins lumânări și au depus buchet de flori, în memoria scriitorului, cu ocazia împlinirii 167 de ani de la naștere, potrivit Agerpres.

O slujbă de pomenire pentru Mihai Eminescu, la 167 de ani de la naștere, a avut loc dimineață, fiind oficiată Sfânta Liturghie în capela Cimitirului Bellu, de către un sobor de preoți care slujesc în cimitirele din București, condus de preotul Gheorghe Dilirici.  

La finalul slujbei de pomenire, la mormântul poetului Mihai Eminescu a fost depusă și o coroană de flori din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor.

De asemenea, o delegație a Ministerului Apărării Naționale a depus duminică la mormântul poetului Mihai Eminescu o coroană de flori prin Oficiul Național pentru Cultul Eroilor.

„Vin în fiecare an cu mare dragoste și mare iubire, pentru că el a fost un om care a iubit pământul românesc și a fost o mare valoare, un mare scriitor, un mare politician. El nu a făcut politică, dar i-a păsat de politica României. Poeziile sale sunt mai actuale astăzi ca niciodată”, a declarat pentru Irina, o iubitoare a culturii eminesciene, pentru Agerpres.


Citește și:  167 de ani de la naşterea lui Eminescu. Prima statuie ridicată în memoria poetului, în pericol de dezintegrare. FOTO

 

Aniversarea a 167 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu a fost sărbătorită la Galați la prima statuie care a fost ridicată în memoria poetului național. Aceasta a fost realizată din marmură de Carrara, de către sculptorul Frederic Storck, iar meritul pentru acest prim omagiu adus poetului aparţine tuturor gălăţenilor de la începutul secolului 20, pentru că finanţarea a fost asigurată printr-o subscripţie publică organizată de un comitet condus de publicistul Corneliu Botez.


 

Cele mai citite

ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial. Conform...

Alegerea Care Controlează Viitorul Copilului

Una dintre primele și cele mai importante decizii pe care le iau părinții după nașterea unui copil este modul în care vor hrăni...

Ministrul Justiției anunță că Paul al României a fost arestat preventiv în Malta

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că Paul al României, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa” la trei ani şi patru luni de închisoare cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă