14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialTop cinci cei mai buni antrenori români din Liga 1 în acest...

Top cinci cei mai buni antrenori români din Liga 1 în acest sezon

Antrenorii, la fel ca jucătorii, traversează înt-un sezon perioade faste sau mai puțin inspirate. Într-un top 5 al celor mai în formă antrenori din Liga I în acest sezon figurează nume precum Marius Șumudică, Laurențiu Reghecampf sau Gică Hagi.

Pornind de la ultimul loc, cel cu numărul cinci, este Mircea Rednic, actualmente tehnicianul lui Dinamo. Rednic este unul dintre cei mai experimentați, dar și inspirați antrenori din Liga I. Paradoxal sau nu, performanțele lui Rednic în antrenorat se leagă de obținerea primului titlu de campion în 2003 pe banca tehnica a Rapidului din Giulești.

Rednic este la a treia aventură ca tehnican al lui Dinamo, echipă pe care încearcă să o ducă în grupele Ligii Campionilor pentru prima dată în istorie. Mircea Rednic este renumit pentru inspirația sa din timpul meciurior la înlocuirea jucătorilor. Multe partide au fost câștigate de Dinamo în acest sezon datorită momentelor de inspirație ale lui Rednic la schimbările din finalul partidelor.

Pe locul al patrulea în aceast top îl regăsim pe fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi. Antrenorul, în vârstă de 51 de ani, a reușit foarte repede printr-o investiție de succes să ridice în localitatea Ovidiu un stadion, dar mai ales să clădească o echipă în liga 1 pe care o antrenează cu mare amiție.

Hagi pregătește în fotbalul intern cea mai tânără formație ca medie de vârstă 22 de ani. După o imensă experiență în fotbalul mare ca jucător Hagi a reșit să-și transforme echipa în revelația acestui sezon regulat din fotbalul intern acum din perspectiva antrenorului. Chiar dacă ieșit din calculele acestui sezon în play-off, antrenorul Hagi parcurge una dintre cele mai faste perioade din întreaga sa carieră pe banca tehnică.

Cel care deschide podiumul pe locul al treilea este Edi Iordănescu, fiul actualului selecționer al naționalei Anghel Iordănescu. El a fost pentru o scurtă periodă la Steaua București, dar nu a reușit să-l impresioneze pe managerul roș-albaștrilor și a decis să și continue cariera la o altă formație din fotbalul intern. 

Cea mai bună perioadă însă pentru tânărul Iordănescu, 37 de ani, este actualul sezon pe banca tehnica a formației Pandurii Tg Jiu. În condițiie în care jucătorii nu sunt la zi cu salariile și nu se știe dacă autoritățile vor mai putea susține echipa financiar în viitor, Edi Iordănescu a reușit să o ducă pe Pandurii Tg Jiu în play-off-ul campionatului cu șansa ei chiar de câștiga pentru prima dată în istorie titlul de campioană.

Pe locul al doilea în top se află Laurențiu Reghencampf pentru simplul motiv că antrenorul actual al Stelei a știut exact ce trebuie făcut din clipa în care a revenit pe banca tehnică a campioanei României. Preluată de la finul Mirel Rădoi, echipa era în cădere liberă când Reghe a acceptat provocarea de a renunța la banii bulgarilor pentru revenirea în Liga 1. 

Steaua București este din nou o formație redutabilă, atât cât permite fotbalul din România, cu șanse reale de a câștiga un nou titlu de campioană. Roș-albaștrii au o serie de 12 partide fără înfrângere în acest sezon și sunt la doar un punct în spatele liderului Astra. Mai mult decât atât Reghecampf a știut exact ce trebuie sa facă în cazul lui Nicușor Stanciu, fotbalist care a devenit indispensabil campioanei.

Pe primul loc în topul celor mai buni antrenori din Liga I se află Marius Șumudică, recunoscut pentru reacțiile sale spumoase din timpul și de după meciuri. Antrenorul de 45 de ani reușește să o mențină pe Astra Giurgiu chiar și la o diferență mică față de Steaua lideră în fotbalul românesc de peste 20 de etape.

Cea mai mare calitate pe care o are antrenorul Șumudică este arta de a se apropia pe jucătorii săi în cele mai complexe momente. Antrenorul Șumudică a reușit și performanța de a-l înlocui în sistemul de joc într-un timp foarte scurt pe Constantin Budescu plecat în China cu un atacant foarte util echipei Denis Alibec.

Cele mai citite

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă