13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialA decedat Michael Blake, scriitorul romanului ”Dansând cu lupii”

A decedat Michael Blake, scriitorul romanului ”Dansând cu lupii”

Scriitorul şi scenaristul american Michael Blake, câștigător al unui premiu Oscar pentru adaptarea filmului “Dansând cu lupii/ Dances with Wolves” după romanul său omonim, a murit, sâmbătă, la vârsta 69 de ani, relatează hollywoodreporter.com, conform Mediafax.

Michael Blake a murit împăcat, după o lungă suferinţă, sâmbătă, în oraşul Tuscon din statul american Arizona, a declarat Daniel Ostroff, managerul lui Blake, pentru publicaţia The Hollywood Reporter.

În 1988, Michael Blake a scris romanul “Dances with Wolves”, care s-a vândut în peste 3,5 milioane de exemplare şi a fost tradus în 15 limbi străine, inclusiv în limba română, cu titlul “Dansează cu lupii”.

Cartea lui Michael Blake spune o poveste emoţionantă despre indienii comanşi, care au adoptat în sânul tribului lor un american, venit iniţial să le cucerească teritoriile şi să-i nimicească.

În prezent, producătorul Matt Murphy lucrează la o nouă producţie care va avea la bază această carte.

În anul 1991, pelicula “Dances with Wolves”, în regia lui Kevin Costner, a câştigat şapte premii Oscar, inclusiv pentru “cel mai bun film”, “cea mai bună regie” şi “cel mai bun scenariu” (Michael Blake), şi trei premii Glob de Aur, printre care şi un trofeu pentru “cel mai bun scenariu”.

Michael Blake a fost căsătorit cu Marrianne, cu care a avut trei copii.

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă