14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialA fost INTERZIS accesul turiştilor pe traseele din Munţii Bucegi

A fost INTERZIS accesul turiştilor pe traseele din Munţii Bucegi

Accesul turiştilor pe traseele montane din Masivul Bucegi este interzis, începând de marţi, informează Mediafax.

Decizia de închidere a traseelor este luată la cererea Salvamont, din cauza condiţiilor meteo. În Munţii Bucegi a nins şi a viscolit, iar stratul de zăpadă ajunge şi la 40 de centimetri grosime.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, accesul turiştilor a fost restricţionat pe traseele din Bucegi din cauză că acestea reprezintă un pericol pentru cei care vor să urce pe munte în condiţii de zăpadă şi viscol.

Astfel, la intrarea pe trasee au fost amplasate panouri de avertizare privind faptul că accesul turiştilor nu este permis.

Potrivit salvamontiştilor, accesul turiştilor este permis doar pe trasele din apropierea cabanelor şi instalaţiilor de transport pe cablu din Bucegi.

Măsura de închidere a traselor montane din masivul Bucegi este luată în fiecare iarnă, acestea fiind redeschise primăvara, de obicei în lunile aprilie sau mai.

Potrivit meteorologilor, marţi dimineaţă, cel mai mare strat de zăpadă, de 25 de centimetri, este pe Vârful Omu din Munții Bucegi, iar la altitudini de peste o mie de metri, în Carpații Meridionali, precipitaţiile erau sub formă de ninsoare.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 14 judeţe din centrul ţării, unde marţi şi miercuri va ninge în zona de munte, iar în Carpaţii Meridionali şi Orientali se va depune un strat de zăpadă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă