12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAccident feroviar Italia: MAE efectuează verificări pentru a afla dacă printre victime...

Accident feroviar Italia: MAE efectuează verificări pentru a afla dacă printre victime sunt cetățeni români

Ministerul Afacerilor Externe verifică dacă printre victimele accidentului feroviar care a avut loc, marți, în Italia, sunt cetățeni români, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, Consulatul României la Catania s-a autosesizat cu privire la accidentul feroviar şi a întreprins „multiple demersuri specifice” pe lângă autorităţile italiene, pentru a afla dacă printre victime se află şi cetăţeni români. MAE a dat asigurări că oficiul consular român este în permanentă legătură cu autorităţile competente şi este pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale. 

„Oficiul consular român a întreprins, în regim de urgenţă, multiple demersuri specifice pe lângă autorităţile locale competente, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii accidentului, precum şi de a stabili dacă printre victime se află şi cetăţeni români”, precizează MAE. 

Cel puţin 12 oameni au murit şi alte câteva zeci au fost rănite marţi, după ce două trenuri de pasageri au intrat în coliziune în sudul Italiei. Conform informaţiilor oferite de poliţie, accidentul s-a produs pe un segment de cale ferată dintre localităţile Corato şi Andria, în apropiere de oraşul Bari, pe coasta Mării Adriatice. Cele două trenuri regionale formate din câte patru vagoane fiecare s-au lovit frontal. 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă