14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialAdministrația Obama, acuzată de Donald Trump că ar subestima amenințarea pe care...

Administrația Obama, acuzată de Donald Trump că ar subestima amenințarea pe care gruparea Stat Islamic o reprezintă

Candidatul republican la alegerile prezidențiale americane, Donald Trump, a acuzat administrația Obama că ar subestima amenințarea pe care o reprezintă gruparea jihadistă Stat Islamic, astfel că pune în pericol locuitorii Statelor Unite, notează Reuters, citat de Mediafax.

Luni dimineața, Donald Trump, care în campania prezidențială s-a axat pe introducerea ideii că Statele Unite nu mai sunt o țară liberă și că doar el este capabil să o protejeze, a declarat că se așteaptă ca SUA să fie lovită și de alte atacuri teroriste. Comentariile vin în contextul în care, în ultimele trei zile, în diferite zone din SUA au avut loc incidente cu posibil caracter terorist.

Cred că aceste lucruri probabil se vor (…) întâmpla din ce în ce mai des în toată ţara,” a declarat Trump pentru Fox News. Întrebat fiind dacă se aşteaptă la noi atacuri, Trump a replicat: „Da, pentru că am fost slabi. Ţara noastră a fost slăbită.”

Totodată, o purtătoruk de cuvânt al lui Donald Trump, Jason Miller, a precizat că administrația Obama „ a subestimat amenințarea” și „i-a permis acesteia să se materializeze”, punând întreaga societate americană în pericol. „Avem nevoie de o nouă conducere în lupta împotriva terorismului islamic”, a continuat el.

Sâmbătă, cel puţin 29 de persoane au fost rănite după ce o bombă artizanală a explodat în zona Manhattan din oraşul american New York, iar un dispozitiv improvizat a explodat într-o staţiune din statul american New Jersey, înaintea unui eveniment sportiv militar, dar nicio persoană nu a fost rănită.

Tot sâmbătă, un individ a rănit cu un cuţit cel puţin opt persoane, după care a fost împuşcat mortal de un agent de poliţie, într-un mall situat în statul american Minnesota. Luni dimineaţă, poliţia a detonat un pachet suspect găsit într-un coş de gunoi din Elizabeth, New Jersey, de teamă că ar putea conţine o bombă.

Cele mai citite

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...

Incendiul din sectorul 1: Dan Podaru spune că primarul avea datoria de a fi la fața locului. Ce a transmis Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand avea datoria de a fi pe teren, la incendiul de noaptea trecută din sectorul 1, susține Dan Podaru, candidatul PER pentru...
00:01:06

Indonezia: O nouă erupție a Muntelui Ruang și închiderea unui aeroport internațional învecinat

Muntele Ruang, un vulcan din nordul Indoneziei, a erupt de mai multe ori marți, conform Agenției de Vulcanologie a arhipelagului, provocând evacuări, închiderea unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă