13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialAfacerist american, condamnat la 15 ani de închisoare într-un caz de spionaj...

Afacerist american, condamnat la 15 ani de închisoare într-un caz de spionaj în favoarea Rusiei

Un om de afaceri din california a fost condamnat, joi, la închisoare, de către un tribunal din SUA, pentru furt de secrete comerciale pentru a ajuta o companie de stat chineză să dezvolte un pigment alb folosit într-o gamă largă de produse, informează Reuters, preluat de B1 TV.

Juraţii l-au găsit vinovat pe Walter Liew la începutul acestui an la peste 20 de capete de acuzare, inclusiv conspirație pentru a comite spionaj economic și furt de secrete comerciale.

În timp ce Guvernul a cerut o sentință de între 17 ani și jumătate și aproape 22 de ani de închisoare, avocații lui Liew au susținut că ar trebui să primească o pedeapsă maximă de opt ani. La sentința pronunțată joi la tribunalul din Oakland, judecătorul districtual Jeffrey White a declarat că Liew, un cetățean american, "s-a întors împotriva țării sale de adopție din lăcomie". 

De asemenea, procurorii au acuzat Pangang Group, un producător de oțel din provincia Sichuan, în acest caz, dar punerea sub acuzare a stagnat după ce un judecător american a decis că încercările procurorilor de a notifica această companie chineză asupra acuzațiilor au fost insuficiente în mod legal. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă