21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAlarmele avionului AirAsia "răsunau" înainte de prăbuşire

Alarmele avionului AirAsia “răsunau” înainte de prăbuşire

Un anchetator, sub protecţia anonimatului, susţine pentru AFP, că pe înregistrările uneia dintre cutiile negre, cea cu conversaţiile din carlinga Airbusului A320-220, se pot auzi sunetele mai multor alarme, inclusiv cea care indica faptul că avionul intra în picaj şi să se prăbuşească în Marea Java, pe 28 decembrie. 

"Putem spune că alarmele de avertisment răsunau, în timp ce în plan secund, ei (pilotul şi copilotul) încercau să reia controlul" avionului, a adăugat el. Anchetatorul, din cadrul Comitetului Naţional pentru Securitatea Transporturilor (NTSC), a adăugat că vocile piloţilor erau acoperite de zgomotul scos de alarme.

Această dezvăluire apare la o zi după cea a ministrului indonezian al Transporturilor Ignasisus Jonan, potrivit căreia avionul a urcat prea rapid, după care a intrat în picaj şi s-a prăbuşit în mare.

Cele două înregistratoare de zbor – unul pentru conversaţiile dintre piloţi şi cu controlorii aerieni, celălalt pentru parametri avionului au fost recuperate, iar în prezent sunt analizate de către anchetatori, care urmează să prezinte un raport preliminar pe 28 ianuarie.

Scafandri au recuperat până la 53 dintre cadavrele celor 162 de persoane care se aflau la bordul avionului. Este vorba despre 155 de indonezieni, copilotul francez Rémi Plésel, un britanic, trei sud-coreeni şi câte un cetăţean din Malaysia şi Singapore, mai scrie Mediafax.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

VIDEO REZUMAT. Petrolul Ploiești rămâne în Superliga. ”Lupii galbeni” au învins Oțelul lui Dorinel Munteanu

Într-o partidă din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal din România, Petrolul Ploiești a reușit să învingă echipa Oțelul Galați...
Ultima oră
Pe aceeași temă