11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialAlegeri SUA. Senatorul republican Ted Cruz s-a retras din cursa pentru Casa...

Alegeri SUA. Senatorul republican Ted Cruz s-a retras din cursa pentru Casa Albă. Donald Trump câștigă teren

Senatorul ultraconservator de Texas, Ted Cruz, s-a retras, marți, din cursa pentru învestitura Partidului Republican la alegerile prezidențiale, astfel că omul de afaceri Donald Trump a devenit principalul candidat al partidului, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Am dat totul, dar alegătorii au ales o altă cale. Inima este grea, dar cu un optimism fără margini pentru viitorul ţării noastre, ne suspendăm campania”, a declarat Ted Cruz într-un discurs la Indianapolis, după înfrângerea usturătoare la primarele din Indiana în faţa lui Donald Trump.

Victoria majoră obținută de Donald Trump în Indiana îl apropie de învestitura pentru prezidenţialele din noiembrie. Potrivit unor rezultate parţiale, Donald Trump este creditat cu peste 50% din voturi, Ted Cruz 33%, iar John Kasich 10%. Posturile americane de televiziune l-au declarat învingător în faţa senatorului ultraconservator Ted Cruz şi a guvernatorului John Kasich imediat după închiderea secţiilor de votare.

„Vom câştiga în noiembrie, vom câştiga grandios şi va fi America mai întâi”, a declarat el într-un discurs după ce a învins la primarele din statul Indiana.

În tabăra democraţilor, învingătorul urmează să fie anunţat, dar Hillary Clinton îl devansa pe senatorul Bernie Sanders ca număr de voturi obţinute. 

Este a şaptea victorie consecutivă pentru miliardarul populist pe care nimic nu pare să îl poată opri, în pofida mobilizării unei părţi a conducerii republicanilor. El nu a ajuns încă la majoritatea de 1.237 de delegaţi pentru a obţine incontestabil învestitura, dar probabilitatea unei victorii generale până la ultimele primare de la 7 iunie a crescut considerabil.

 

Cele mai citite

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...
Ultima oră
Pe aceeași temă