11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialAlternativă hipoglucidă la piureul de cartofi

Alternativă hipoglucidă la piureul de cartofi

Adesea este un chin să ne gândim la ce să gătim pentru următoarea zi şi suntem copleşiţi de numărul de ore pe care trebuie să îl petrecem în bucătărie pentru prepararea unui fel de mâncare. Însă, totul poate deveni practic cu un pic de imaginaţie. Îţi place conopida? Dacă da, este perfect deoarece poţi prepara un piure delicios cu foarte puţine calorii, recomandat în dietele pentru slăbit. Ca să îţi faci o idee, cartofii au în jur de 20 de grame de carbohidraţi la suta de grame în timp ce conopida are doar 4 grame de carbohidraţi la o porţie de o sută de grame. Sună bine, nu? Ca să nu mai vorbim de beneficiile conopidei care ajută la detoxifierea organismului şi are efect anticangerigen. Piureul de conopidă este foarte simplu de preparat şi dacă eşti în criză de timp atunci este soluţia ideală. Cu doar trei ingrediente ai mâncat rapid şi sănătos.

Ingrediente:

  1. O conopidă
  2. Iaurt
  3. Parmezan

Mod de preparare:

  1. Se fierbe conopidă în apă cu puţin sare
  2. După ce s-a fiert, conopida se bagă la blender sau se pisează cu furculiţa
  3. După ce ai obţinut un fel de pastă, adaugi iaurt şi parmezan.

Cu trei ingrediente, în trei paşi simpli ai obţinut o garnitură delicioasă. Poţi servi lângă piureul de conopidă, piept de pui la grătar şi ai o masă bogată în vitamine şi proteine. Totodată dacă ai invitaţi şi nu ştii cu ce să îi surprinzi, poţi pregăti acest fel de mâncare.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă