12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialAmbasadorul SUA: Vedem România ca fiind pe o traiectorie pozitivă

Ambasadorul SUA: Vedem România ca fiind pe o traiectorie pozitivă

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a declarat, sâmbătă seara, la Alba Iulia, că România se află pe o traiectorie pozitivă, având contribuții semnificative la securitatea internațională, diplomatul apreciind, de asemenea, lupta dusă împotriva corupției.

"Din perspectiva SUA, acum, vedem România ca fiind pe o traiectorie pozitivă. Are contribuții semnificative la securitatea internațională, la NATO (…). SUA și România împărtășesc o legătură foarte puternică", a afirmat diplomatul american.

Hans Klemm a evidențiat că România "crește foarte puternic", având probabil cea mai rapidă creștere economică din Europa acum.

El a subliniat că, în ultimii ani, țara noastră "a dus o luptă crescândă împotriva corupției, ceea ce face România un exemplu pentru alte țări din regiune".

Klemm a apreciat și faptul că nu sunt partide extremiste, naționaliste în România. "Deci, România este acum pe o cale pozitivă", a subliniat ambasadorul american, exprimându-și speranța că țara noastră va rămâne pe această cale și va rămâne, de asemenea, un partener valabil pentru SUA, potrivit Agerpres.

Cele mai citite

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă