16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialAmeninţare a Coreei de Nord la adresa Coreei de Sud şi SUA...

Ameninţare a Coreei de Nord la adresa Coreei de Sud şi SUA cu un atac nuclear

Coreea de Nord a trecut la ameininţări în relaţia sa cu SUA şi Coreea de Sud, ameninţând că le va ataca cu arme nucleare. Ameiniţarea vine pe fondul recentelor exerciţii militare sud-coreene şi americane, anunţă Le Parisien, citat de Mediafax.

Comandamentul militar nord-coreean ameninţă cu un atac "împotriva grupurilor inamice", răspunzând exerciţiilor militare efectuate în portul sud-coreean Pohang, din sud-estul ţării, la peste 400 de kilometri de capitala nord-coreeană".

Câteva ore mai târziu, presa oficială nord-coreeană a anunţat că liderul Kim Jong-un îşi rezervă dreptul de a lansa "un atac nuclear preventiv", drept "ultim avertisment către Washington", potrivit ziarului nord-coreean Rodong Sinmun.

Drept răspuns, Ministerul sud-coreean al Afacerilor Externe a cerut Phenianului să înceteze lansarea de ameninţări şi provocări, a informat agenţia de presă din Coreea de Sud, Yonhap.

De când au început exerciţiile americano-sud-coreene, la care anul acesta iau parte 12.200 de militari americani şi 5.000 de militari sud-coreeni, Coreea de Nord lansează zilnic avertismente către cei doi aliaţi şi ameninţă în special cu atacuri nucleare preventive.

 

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă