20 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialAntrenorul Viktor Tihonov, legendă a hocheiului pe gheaţă, a decedat la vârsta...

Antrenorul Viktor Tihonov, legendă a hocheiului pe gheaţă, a decedat la vârsta de 84 de ani

Antrenorul rus Viktor Tihonov, o legendă a hocheiului pe gheață după ce a câștigat opt titluri mondiale și trei olimpice, a încetat din viață la vârsta de 84 de ani.

"În această noapte, hocheiul rus şi toţi sportivii din ţară au pierdut un om de neînlocuit: legendarul antrenor şi celebrul jucător de hochei Viktor Vassilievici Tihonov a murit" după o lungă suferinţă, a precizat forul rus, citat de Mediafax.

Tihonov era simbolul perioadei de glorie a hocheiului sovietic: sub conducerea sa, echipa Uniunii Sovietice a câştigat titlul mondial de opt ori în perioada 1978-1990 şi aurul olimpic în 1984, 1988 şi 1992.

După căderea URSS-ului, Viktor Tihonov a rămas în funcţie până în 1994. El a demisionat după ce la Lillehammer, pentru prima dată în istorie, echipa rusă nu a obţinut nicio medalie la Jocurile Olimpice.

Federaţia Rusă de Hochei pe gheaţă a anunţat că la meciurile de luni din Liga continentală se va ţine un minut de reculegere.

Cele mai citite

Consiliul Concurenţei va lansa o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor

Consiliul Concurenţei va lansa în curând o variantă simplificată a aplicaţiei Monitorul Preţurilor, care va conţine doar produsele de bază ale căror preţuri au...

Lituanienii votează în cadrul unor alegeri prezidențiale umbrite de Rusia

Lituania organizează duminică alegeri prezidențiale, iar actualul președinte Gitanas Nauseda este așteptat să câștige după o campanie dominată de preocupările legate de securitatea în...

nu l-a și spălat, când l-a scos din mocirlă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a explicat de ce Partidul Național Liberal (PNL), care stă drepți, de ceva...
Ultima oră
Pe aceeași temă