18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialArmata SUA estimează că 12.000 de soldaţi ruşi îi susţin pe separatişti...

Armata SUA estimează că 12.000 de soldaţi ruşi îi susţin pe separatişti din Ucraina

Armata americană estimează că aproximativ 12.000 de soldaţi ruşi îi susţin pe separatiştii din estul Ucrainei, a declarat, marţi, şeful comandamentului Armatei SUA în Europa, Ben Hodges, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Forţele ruse sunt compuse din consilieri militari, operatori de armament şi trupe de luptă, a afirmat Hodges, în timpul unui discurs susţinut la Berlin. El a adăugat că alţi 29.000 de soldaţi sunt staţionaţi în peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o anul trecut după separarea acesteia de Ucraina.

În plus, 50.000 de militari sunt poziţionaţi de partea rusă a frontierei cu Ucraina, în caz că separatiştii proruşi suferă pierderi majore şi armata ucraineană câştigă teren, a precizat Hodges.

Rusia a negat în mod repetat că ar sprijini asaltul rebelilor în estul Ucrainei cu trupe şi armament, deşi Guvernul de la Kiev şi statele occidentale susţin că există dovezi incontestabile în acest sens.

Peste 6.000 de persoane au fost ucise în estul Ucrainei de la începutul conflictului armat între separatiştii proruşi şi forţele proguvernamentale, în aprilie, potrivit ONU.

Cele mai citite

FC Botoșani, în afara locurilor retrogradabile, după ce a învins Petrolul

FC Botoșani a ieșit din zona roșie a clasamentului după ce s-a impus cu scorul de 2-1 în deplasarea de la Petrolul Ploiești, luni,...

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...

Aeroportul Internațional „Delta Dunării”- „gaura” neagră a Consiliului Județean Tulcea

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a inaugurat recent, cu mare tam-tam, finalizarea lucrărilor de modernizarea a Aeroportului Internațional „Delta Dunării” de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă