17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialAsasinarea unui ministru israelian de către Hamas, dejucată de serviciile de securitate

Asasinarea unui ministru israelian de către Hamas, dejucată de serviciile de securitate

Asasinarea ministrului israelian de Externe, Avigdor Lieberman, de către gruparea Hamas a fost dejucată de serviciile de securitate israeliene (Shin Beth), trei membri ai mişcării islamiste palestiniene fiind arestaţi.

Potrivit Mediafax, care citează serviciile de securitate, suspecţii "colectau informaţii despre traseul pe care îl urma convoiul ministrului" de la şi spre domiciliul din colonia Nokdim, în Cisordania, şi încercau să găsească un lansator de rachete pentru a ataca vehiculul.

Shin Beth a precizat într-un comunicat că cei trei suspecţi, Ibrahim al-Zir, Ziad al-Zir şi Adnas Tzabih, toţi trei originari din satul Harmala, în apropiere de Nokdim, au fost arestaţi în cursul unei operaţiuni a serviciilor de securitate israeliene, armatei şi poliţiei.

În timpul conflictului israelian din Fâşia Gaza, Ibrahim al-Zir "a început să pregătească un plan pentru a ataca escorta ministrului de Externe, Avigdor Lieberman, în ideea că acest atentat ar trimite un mesaj Israelului pentru a înceta conflictul din Gaza", informează sursa citată, mai scrie sursa citată.

"În ultimele zile", suspecţii au fost acuzaţi de un tribunal militar din Cisiordania de conspiraţie la crimă şi trafic de arme, potrivit comunicatului serviciilor de securitate.

Cele mai citite

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă