16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Atac cibernetic MAJOR asupra Casei Albe. Sunt suspectaţi HACKERI RUŞI

UPDATE. Atac cibernetic MAJOR asupra Casei Albe. Sunt suspectaţi HACKERI RUŞI

UPDATE 13:06  Atacul cibernetic care a vizat recent reţeaua informatică a Casei Albe ar fi fost comis de hackeri care lucrează pentru statul rus, au afirmat surse citate de Washington Post, informează Mediafax. Potrivit unor oficiali de la Casa Albă, hackerii nu au avariat nici un sistem în momentul în care au pătruns în reţeaua neclasificată a preşedinţiei, iar până în prezent nu există dovezi conform cărora hackerii ar fi reuşit să pătrundă şi în reţeaua clasificată. Atacul informatic comis în ultimele săptămâni a avut ca rezultat întreruperea temporară a anumitor servicii, iar echipele de securitate cibernetică depun în continuare eforturi pentru a limita intruziunea.

_ _ _ 

Casa Albă s-a confruntat două săptămâni cu un atac cibernetic masiv care i-a afectat buna funcționare a rețelei informatice, au anunțat surse din cadrul administraţiei americane pentru Huffington Post, scrie Mediafax.

Un oficial de la Casa Albă a confirmat că administraţia a "identificat o activitate îngrijorătoare la reţeaua EOS". Problemele de reţea nu sunt ceva ieşit din comun la Casa Albă, dar acestea nu durează de obicei mai mult de câteva ore. Faptul că sistemul a fost avariat zile la rând arată că atacul a fost deosebit de puternic.

"Cu siguranţă, numeroşi actori consideră reţelele noastre drept ţinte atractive şi caută acces la informaţii sensibile ale administraţiei. Încă evaluăm activitatea respectivă şi nu suntem în măsură să oferim detalii suplimentare la acest moment", a declarat un oficial al Casei Albe.

Defecţiunie reţelei au fost un mecanism de apărarea, a fost informat personalul Casei Albe printr-o notă internă. "Computerele şi sistemele noastre nu au fost avariate, deşi unele elemente ale reţelei nesecretizate au fost afectate. Penele temporare şi pierderea conectivităţii cu care s-au confruntat utilizatorii sunt rezultatul măsurilor pe care noi le-am luat pentru a ne apăra reţelele", explică e-mailul.

Cele mai citite

Antony Blinken vrea ca Hamas să accepte rapid o propunere israeliană de armistiţiu în Gaza

Secretarul de stat american Antony Blinken a îndemnat luni Hamas să accepte rapid o propunere israeliană de armistiţiu în războiul din Gaza şi de...

PSD îi resuscitează pe alegătorii lui Nicușor Dan cu două motive de realegere a primarului-cataclism: Firea și Piedone

Ilustrație: Marian Avrmescu Fanii actualului primar edil-șef, Nicușor Dan, pot răsufla și vota din nou ușurați, având iarăși motive pentru a-l alege pe matematicianul...

Schimbări importante în Cehia pentru cuplurile de același sex

Începând cu anul viitor, cuplurile de același sex din Republica Cehă vor beneficia de majoritatea drepturilor acordate persoanelor căsătorite, cu excepția dreptului la căsătorie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă