12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAutorul atacului sângeros din Germania, ucis de poliţie. Zeci de răniţi într-un...

Autorul atacului sângeros din Germania, ucis de poliţie. Zeci de răniţi într-un cinematograf

UPDATE 18.15: Autorul atacului comis într-un cinematograf din sud-vestul Germaniei este mort, anunţă surse din cadrul Ministerului german de Interne, citate de Mediafax. Conform presei germane, autorul atacului – neonazistul Samuel Hydenburger – a fost împuşcat mortal în cursul descinderii forţelor speciale.

Un bărbat mascat înarmat cu un pistol şi cu o centură cu muniţie a deschis focul într-un cinematograf din oraşul german Viernheim (vest), lângă Frankfurt, rănind între 20 şi 50 de persoane, după care s-a baricadat în interior, a informat joi mass-media din Germania, citată de Agerpres. 

Nu este clar care este motivaţia autorului atacului, dar incidentul ar putea avea caracter terorist. Conform unor surse citate de publicaţia Die Welt, bărbatul a deschis focul la întâmplare în rândul spectatorilor. Surse oficiale germane nu au putut confirma dacă atacatorul acţionează singur şi câte persoane au fost luate ostatice.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă