12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentat jihadist, dejucat în Israel

Atentat jihadist, dejucat în Israel

Autorităţile israeliene au anunţat, joi, arestarea a patru palestinieni care ar fi încercat să comită un atentat cu ocazia unei sărbători naţionale, scrie Agerpres. Teroriştii au primit importante sume de bani pentru a-şi duce la îndeplinire planul criminal.

Serviciul de securitate internă al Israelului, Shin Beth, a declarat că liderul grupului instruit de organizația Jihadul Islamic, Mahmoud Abu Taha, ar fi urmat să intre în Israel din fâșia Gaza, sub acoperire ca om de afaceri, cu intenția de a răpi și de a ucide un soldat israelian. Taha ar fi urmat să fie ajutat şi de alţi trei palestinieni care se aflau deja pe teritoriul statului evreu. Cei patru ar fi urmat să atace o sală de banchete din sudul ţării cu scopul uciderii mai multor civili israelieni.

Pentru această operaţiuni, Mahmoud Abu Taha ar fi primit o sumă importantă de bani de la ISIS pentru a închiria un apartament, unde ar fi urmat să-l asasineze pe soldat, iar trupul acestuia ar fi fost folosit ca monedă de schimb în negocierile cu autorităţile israeliene.

Tentativa de atentat a fost dejucată prin arestarea lui Taha la 21 septembrie, la punctul de frontieră Erez dintre fâșia Gaza și Israel; și ceilalți trei palestinieni au fost arestați, iar grupul a fost inculpat joi, a anunțat Shin Beth, fără a preciza acuzațiile, citează Agerpres.

Cele mai citite

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă