14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentat SINUCIGAȘ în Kabul asupra unui convoi NATO. Cel puțin 17 persoane...

Atentat SINUCIGAȘ în Kabul asupra unui convoi NATO. Cel puțin 17 persoane sunt rănite

UPDATE: Cel puțin 17 persoane au fost rănite în atacul cu mașină capcană care a vizat marți un convoi de vehicule militare aparținând NATO în capitala afgană Kabul, scrie Agerpres

”Printre victime se află trei femei și trei copii”, a spus Sayed Kabir Amiri, un oficial afgan care coordonează spitalele din Kabul.

Tot în cursul zilei de marți, cel puțin doi civili au fost uciși și 51 au fost răniți într-un atentat sinucigaș comis împotriva sediului central al poliției din provincia Helmand, fief al rebelilor talibani, în sudul Afganistanului.

“Incidentul a avut loc în orașul Lashkar Gah, capitala provinciei Helmand”, a indicat Omar Zwak, purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei. El a precizat că persoanele ucise, un bărbat și o femeie, erau civili. Majoritatea răniților sunt de asemenea civili, între care femei și copii.

*******

Un atentat sinucigaș cu mașină-capcană a vizat marți un convoi de vehicule militare aparținând NATO pe drumul care făcea legătura între aeroportul din Kabul și ambasada SUA, au informat surse din cadrul poliției și serviciilor de securitate, relatează Agerpres

Drumul a fost închis și martori au afirmat că au văzut vehicule NATO avariate.

”Este vorba despre un atentat sinucigaș cu mașină-capcană. Acesta a vizat un convoi al forțelor străine, însă nu avem mai multe informații în acest moment”, a declarat Sediq Sediqqi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, potrivit Reuters.

Citește și: Atentat la Kabul împotriva Misiunii UE

Explozia, despre care nu se știe încă dacă a provocat morți sau răniți, a avut loc într-o zonă aglomerată lângă Curtea Supremă și la câteva sute de metri de Ambasada SUA, a afirmat un oficial afgan.

Săptămâna trecută, militanți talibani au lansat un asalt asupra parlamentului în momentul în care legislatorii se pregăteau să voteze un nou ministru al apărării.

 

Cele mai citite

Beneficiile săpunurilor naturale bio antiacneice

Acneea reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni dermatologice, afectând milioane de persoane la nivel global, indiferent de vârstă sau gen. Caracterizată prin...

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă