18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAu început lucrările la centrul de agrement din Năvodari

Au început lucrările la centrul de agrement din Năvodari

 

Primăria Năvodari a dat ordinul de începere a lucrărilor de construcție și furnizare de dotări pentru centrul de agrement. Centrul se va construi pe un teren viran aflat în apropierea podului de la Năvodari, pe partea dreaptă, între taberele de copii „Albatros“ şi „Lebăda“.

Potrivit extrasului de carte funciară, terenul pe care se va ridica această construcţie este intravilan şi are o suprafaţă de 77.763 de metri pătraţi. Centrul de agrement va cuprinde două construcţii mari. Prima dintre ele, clădirea piscinelor, are ca destinaţie principală activităţile sportive şi de relaxare. Turiştii se vor delecta într-un bazin olimpic, dotat cu şapte culoare, unde se pot ţine cursuri de scufundări, de polo şi de înot sportiv.

Cel de-al doilea bazin, acoperit, este rezervat începătorilor, având o adâncime mai mică (între 80 de cm şi 1,80 metri). Suprafaţa construită a celor două bazine este de 2.869 de metri pătraţi. În plus, vor mai fi amplasate şi un bazin jacuzzi, dar şi un tobogan acvatic tip tunel, model spirală.

Clădirea în care se află aceste piscine va găzdui, de asemenea, şi trei saloane de masaj kinetoterapeutic, corelate cu sala de fitness. Se vor mai pune la dispoziţie o saună de tip finlandez, dar şi un hamam (baie turcească). La etajul clădirii, o sală de forţă va fi dotată cu aparatură performantă.

La exteriorul clădirii de piscine se vor afla două bazine, unul de agrement, iar altul, de o adâncime mai mică, va fi destinat copiilor şi amenajat cu tobogane gonflabile. Alături de bazine vor fi amenajate două terenuri de tenis şi un teren de mini-fotbal, care va avea şi nocturnă. În plus, va fi disponibilă şi o parcare, cu o capacitate de aproximativ 90 de maşini. Mai există în plan şi folosirea de panouri fotovoltaice pentru producerea apei calde menajere şi a energiei electrice. Cu acelaşi tip de energie va fi alimentat şi sistemul de iluminat exterior.

Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţii 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.

Valoarea totală a proiectului este de 30.334.683,88 lei, contribuţia financiară a Uniunii Europene, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, fiind de 10.741.651,14 lei. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea atractivităţii şi a accesibilităţii pentru turişti în această parte a litoralului românesc al Mării Negre, precum şi atragerea de investiţii private ulterioare.  

Cele mai citite

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă