21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAur și argint pentru luptătoarele din România

Aur și argint pentru luptătoarele din România

România a cucerit o medalie de aur, prin Maria Alexandra Cioclea, şi una de argint, prin Roxana Alexandra Tif, vineri, la categoria 40 kg, în cadrul Campionatelor Europene de lupte pentru cadeţi de la Stockholm (Suedia). 

Cioclea a învins-o în finală pe compatrioata sa, după ce în primul tur se impusese în faţa ucrainencei Edita Cemerdovska, în sferturi trecuse de Celine Mehner (Germania), iar în semifinale a învins-o pe letona Jekaterina Jermalonoka. 

Tif a câştigat în primul tur la Nastasia Kurişta (Belarus), în sferturi a dispus de azera Aişan Iusifova, iar în semifinale a învins-o pe rusoaica Iana Erşova. 

Jermalonoka şi Kurişta au cucerit medaliile de bronz. 

La cat. 70 kg, Maria Larisa Niţu a ratat medalia de bronz şi a ocupat locul 5, după ce a fost întrecută în meciul decisiv de italianca Eleni Pjollaj. Niţu a dispus în optimi de suedeza Anna Josefine Madelene Nord, în sferturi a învins-o pe rusoaica Iana Iastrubenskaia, dar a pierdut în semifinala cu Anastasia Zimiankova (Belarus), care a cucerit aurul ulterior. 

În limitele cat. 46 kg, Andreea Beatrice Ana a ocupat locul 9, după o victorie în faţa rusoaicei Zlata Smelova în optimi şi un eşec în sferturi în faţa italiencei Teresa Lumia. 

România mai avea o medalie la Europene, cucerită de Ştefania Claudia Priceputu (cat. 43 kg).

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă