14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialBarack Obama, despre atentatele din New York și New Jersey: Avem toți...

Barack Obama, despre atentatele din New York și New Jersey: Avem toți un rol de jucat, pentru a ne asigura că nu cedăm în fața acestei temeri

Președintele american Barack Obama le-a promis, luni, americanilor că „se va face dreptate” în cazul atentatelor care au avut loc, în weekend, în Statele Unite. Totodată, el a făcut apel la vigilență, însă a atras atenția cetățenilor „să nu cedeze în fața temerilor”, informează AFP, citat de Agerpres.

 Barack Obama a declarat, luni, la New York, unde va participa la Adunarea Generală a ONU, că atacatorii „încearcă să ucidă oameni nevinovați, dar vor să stârnească și teamă (…) și să ne schimbe modul de viață pentru a ne submina valorile”.

În acest context, el a precizat că autoritățile trebuie să fie „vigilente și ofensive, pentru a împiedica aceste acte nebunești” și să facă „în așa fel încât să îi găsească pe autori și să îi judece”. „Avem toți un rol de jucat în calitate de cetățeni pentru a ne asigura că nu cedăm în fața acestei temeri’, a adăugat președintele american.

Totodată, Obama a precizat că, pentru moment, nu s-a confirmat nicio legătură între atentatul comis, sâmbătă, la New York, și atacul cu armă armă albă petrecut în aceeași zi, în statul Minnesota. Cel din urmă a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, iar autorul a fost ucis.

Președintele SUA a avut făcut precizările la scurt timp după ce autoritățile au anunțat că prsupusul autor al atacului de la New York, un afgan de 28 de ani naturalizat american, a fost arestat. El este suspectat că se află la originea exploziei care s-a produs sâmbătă seară în cartierul Chelsea din Manhattan și în urma căreia au fost rănite 29 de persoane și că a implantat dispozitive explozive artizanale pe traseul unui concurs de alergat organizat de US Marines sâmbătă dimineață la Seaside Park, în New Jersey.

Bombele artizanale au fost găsite într-un rucsac plasat într-o pubelă, iar una a explodat în urma intervenției cu un robot de deminare, fără să producă victime.

 

Cele mai citite

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă