12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialBashar al-Assad vrea să cumpere sisteme antirachetă din Rusia

Bashar al-Assad vrea să cumpere sisteme antirachetă din Rusia

Administraţia Bashar al-Assad a iniţiat negocieri cu Rusia pentru achiziţionarea unor sisteme antibalistice ultramoderne, potrivit unor serse de la Damasc citate de AFP, arată Mediafax.

Regimul de la Damasc a luat decizia de a achiziţiona sisteme antibalistice după ce Statele Unite au lansat în urmă cu două săptămâni un bombardament cu rachete împotriva unei baze siriene, ca reacţie la un atac chimic atribuit armatei siriene. De asemenea, Damascul vrea să poată contracara şi eventuale bombardamente israeliene.

În cursul nopţii de miercuri spre joi, a avut loc un bombardament care a vizat un depozit de armament al mişcării şiite Hezbollah situat în apropierea Aeroportului internaţional din Damasc. Atacul a fost atribuit Israelului de regimul Bashar al-Assad. Armata israeliană a refuzat să facă vreun comentariu pe tema acestui bombardament.

În martie, Israelul a avertizat că îşi rezervă dreptul de a lansa bombardamente în Siria pentru a bloca transferul de armament ultrasofisticat spre Liban.

Rusia, care oferă susţinere politică şi militară Siriei, a instalat deja sisteme antiaeriene S-400 pe teritoriul sirian, pentru apărarea propriilor baze militare.

Cele mai citite

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă