14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBelgia: Operaţiunile antiteroriste "s-au terminat pe teren"

Belgia: Operaţiunile antiteroriste “s-au terminat pe teren”

Operaţiunile antiteroriste lansate în Belgia joi "s-au terminat pe teren", a anunţat vineri ministrul belgian de Externe, relatează Mediafax.

"Operaţiunile s-au terminat pe teren. Acum exploatăm datele. Vom vedea, de la poliţie şi autorităţile judiciare, dacă sunt alte iniţiative de întreprins", a declarat Didier Reynders pentru postul francez i-Télé, la o zi după o vastă operaţiune care s-a soldat cu uciderea a doi presupuşi jihadişti şi arestarea unui al treilea.

O operaţiune antiteroristă a fost efectuată joi de către poliţia belgiană în mai multe oraşe din Belgia, care s-a soldat cu uciderea a doi presupuşi jihadişti la Verviers, în estul ţării. Aceştia planificau atentate iminente, la o săptămână de la atacurile sângeroase de la Paris.

Reynders a subliniat că un "foarte mare număr de percheziţii" a avut loc în toată ţara. La Verviers, "trei persoane care s-au întors din Siria au deschis focul asupra forţelor de ordine, care au ripostat, antrenând confruntări armate destul de violente".

El a confirmat că ameninţarea unui atentat "viza forţele de poliţie".

"Nu s-a stabilit o legătură cu atentatele comise în Franţa", a confirmat ministrul, evocând un "schimb de informaţii care a fost foarte util", mai scrie Mediafax.

"Nu există o legătură între atentatele de la Paris şi cele programate în Belgia, nu între filiere, dar există în continuare o accelerare a iniţiativelor în funcţie de situaţia de pe teren", a declarat el. "Atentatele de la Paris au condus la o accelerare a iniţiativelor la noi", a adăugat Reynders.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă