15.4 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialBilanț tragic, în urma exploziei de luni, în Siria: peste o sută...

Bilanț tragic, în urma exploziei de luni, în Siria: peste o sută de morți

În urma exploziei de luni a şapte maşini capcană în două localităţi de coastă din vestul Siriei, numărul victimelor se ridică la peste o sută. Atacurile au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), transmite Agerpres.

”Cel puţin 48 de persoane au fost ucise la Tartous şi 53 la Jableh, aparent toţi civili, iar un număr mare de alte persoane au fost rănite în urma exploziei simultane a şapte maşini capcană, dintre care cinci aveau la bord atentatori sinucigaşi’, a indicat OSDO, o organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei. 

‘Acestea sunt cele mai devastatoare atentate în cele două localităţi de la începutul războiului în urmă cu cinci ani’, a afirmat directorul OSDO. 

La rândul său, agenţia oficială siriană Sana consemnează 45 de morţi la Jableh, în apropiere de Latakia (340 km de Damasc) şi 20 la Tartous. 

Cele două oraşe, în majoritate alawite, comunitate minoritară din care face parte şi preşedintele sirian Bashar al-Assad, au fost relativ ferite de conflictul soldat cu cel puţin 270.000 de morţi până acum. 

Cele mai citite

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Rusia – Ucraina, ziua 774. Ucraina ar fi retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ucraina ar fi retras tancurile Abrams M1A1, de fabricație americană, de pe linia frontului, pe motiv că s-ar fi dovedit prea vulnerabile în fața...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă