14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialBilanțul morților în avalanșa din Italia a ajuns la 23. Șase persoane...

Bilanțul morților în avalanșa din Italia a ajuns la 23. Șase persoane sunt date dispărute în continuare

Bilanțul morților în cazul hotelului lovit de avalanșă din centrul Italiei a ajuns la 23. Astfel, pompierii au scos, miercuri, alte cinci cadavre din dărâmăturile clădirii, informează Reuters, citat de Agerpres.

În cursul nopții, trei cadavre au fost scoase din hotel, iar alte două au fost descoperite în cursul dimineții. Numărul persoanelor date dispărute a scăzut astfel la șase.  

În total, unsprezece clienți și salariați ai Hotel Rigopiano au supraviețuit dezastrului, ultimul dintre ei fiind scos de sub dărâmături sâmbătă, iar speranțele de a găsi și alți supraviețuitori sunt tot mai mici.  

Procurorii din Pescara au deschis o anchetă asupra circumstanțelor în care s-a produs avalanșa de la 18 ianuarie din parcul național Gran Sasso, după furtuni de zăpadă și o serie de cutremure cu magnitudinea de peste 5. Mulți clienți ai hotelului au vrut să se întoarcă acasă dar nu au putut pleca din cauza drumului de acces blocat de zăpadă.


Citește și:  Mărturiile supraviețuitorilor avalanșei din Italia, de la hotelul Rigopiano: “Vibra totul atât de tare, încât am fost convinsă că a fost un cutremur”


 

FOTO + VIDEO. Avalanșă după cutremurele din Italia. Un hotel a fost înghițit de zăpadă. Surse oficiale au confirmat moartea a două persoane. Juncker: Comisia Europeană este gata să mobilizeze toate resursele pentru a ajuta autoritățile italiene

O avalanșă puternică a reușit să acopere un hotel din Pescara, după ce ieri, Italia a fost lovită de patru cutremure. Trei oameni sunt daţi dispăruţi în urma acestui incident, pompierii încercând să găsească victimele și persoanele care au rămas blocate în hotel, arată AP.


 

Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă