16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialBilanţul tragediei aviatice din Kârgâzstan a ajuns la 38 de morţi. S-a...

Bilanţul tragediei aviatice din Kârgâzstan a ajuns la 38 de morţi. S-a decretat ca marţi să fie zi de doliu naţional

Marţi este zi de doliu în Kârgâzstan în urma prăbușirii, în urmă cu o zi, a unui avion cargo al companiei turce ACT Airlines în apropiere de Bișkek, într-o zonă locuită, accident în care și-au pierdut viața cel puțin 38 de oameni, informează Agerpres.

Drapelele au fost coborâte în bernă pe clădirile publice, iar în toate moscheile a fost ținută o rugăciune pentru victimele accidentului.

Aeronava, un Boeing 747-400 care decolase din Hong Kong și avea ca destinație finală orașul Istanbul, urma să facă o escală la Bișkek pentru realimentare. Aparatul a ratat aterizarea, în condiții de ceață densă, și s-a prăbușit peste câteva clădiri de locuit din satul Datcha-Suu, în apropierea aeroportului din Manas, la ora locală 07:40 (01:40 GMT).

“Nu este clar deocamdată câte persoane se mai află sub dărâmături”, a declarat acesta, la locul accidentului, precizând că va continua căutarea altor eventuale victime.

Conform primelor concluzii, prăbușirea a fost cauzată de o eroare de pilotaj, au declarat autoritățile kârgâze, dând asigurări că, în pofida ceții, vizibilitatea permitea aterizarea pe aeroportul Manas de lângă Bișkek.


Citeşte şi: Un avion turcesc de transport marfă s-a prăbușit peste un sat din Asia Centrală. Cel puțin 32 de morți


 

 

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă