19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialBogaţii Chinei preferă obligaţiunile emise de băncile europene, într-o singură lună cheltuind...

Bogaţii Chinei preferă obligaţiunile emise de băncile europene, într-o singură lună cheltuind 14 miliarde de dolari

Apetitul bogaţilor Chinei de a-şi diversifica portofoliile care suferă din cauza yuanului slăbit ajută companiile financiare europene să strângă capital şi să se pregătească pentru următoarea criză, scrie Bloomberg.

De la 1 august, şapte emitenţi au făcut oferte pentru vânzarea de obligaţiuni Basel III în şedinţele de tranzacţionare asiatice, băncile europene strângând 11,9 miliarde de dolari. HSBC Holdings a făcut o emisiune separată de titluri în valoare de 2 miliarde de dolari în Taiwan. În primele şapte luni, numai trei astfel de emisiuni au fost desfăşurate în Asia.

Bogaţii Asiei, a căror avere a depăşit-o pe cea a nord-americanilor, au fost investitori majori la nivel global în obligaţiunile emise de bănci. Ei şi-au întors faţa acum spre Europa, chiar dacă acţiunile creditorilor, precum cele ale Deutsche Bank, nu arată bine momentan.

”Investitorii asiatici tind să fie flămânzi după randamente şi sunt dispuşi să-şi asume riscuri mai mari”, a spus Ben Sy de la JPMorgan din New York.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă