14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialBosch și-a crescut cu 18% afacerile din România

Bosch și-a crescut cu 18% afacerile din România

Grupul german Bosch a înregistrat o creştere cu 18% a cifrei de afaceri din România, în 2013 comparativ cu anul anterior, la 212 milioane euro. Germanii au în plan continuarea extinderii şi consolidarea activităţii, după ce anul trecut a investit peste 70 milioane euro pe piaţa românească.

„Anul 2013 a fost foarte important pentru Bosch în România, caracterizat prin dezvoltarea solidă a tuturor activităţilor. În plus ne-am întărit semnificativ prezenţa pe piaţa românească, iar în anii următori dorim de asemenea să continuăm extinderea şi consolidarea activităţii”, a declarat miercuri Mihai Boldizar, reprezentantul grupului în România, citat de Mediafax.

În 2013 Bosch a investit peste 70 milioane euro în România, fondurile vizând în principal finalizarea fabricii de tehnologii auto din Cluj şi extinderea unităţii din Blaj. Fabrica de la Cluj, inaugurată la începutul acestei luni, are 325 de angajaţi, iar până la sfârşitul acestui an urmează să ajungă la 750.

Bosch este unul dintre cele mai mari grupuri industriale germane şi este prezent în România de 20 de ani, unde are 1.700 de angajaţi în Cluj, Blaj, Timişoara şi Bucureşti.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă