17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialBrașov: Biciclist amenințat cu pistolul de un taximetrist

Brașov: Biciclist amenințat cu pistolul de un taximetrist

Un taximetrist în vârstă de 61 de ani este cercetat pentru ameninţare, după ce a îndreptat un pistol cu aer comprimat către un biciclist cu care s-a certat în trafic, relatează Mediafax.

Secţia 1 Poliţie Brașov a fost sesizată telefonic, luni, în jurul orei 15.00, de către un brașovean de 32 ani care a reclamat că în urma unui conflict verbal a fost amenințat de un taximetrist cu o armă, pe strada Iuliu Maniu, din centrul Braşovului, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar şef Liviu Naghi.

"O patrulă a secției s-a deplasat imediat la fața locului, unde bărbatul menționat a relatat polițiștilor faptul că a avut o altercație verbală cu un taximetrist, întrucât taxiul era oprit pe pista special amenajată pentru biciclişti. În timpul altercației, taximetristul a scos din autoturismul său un pistol, pe care fără a-l scoate din toc l-a indreptat către el, amenințându-l că-l va lovi, iar după ce a observat că bărbatul a sesizat telefonic Poliția, taximetristul a părăsit locul faptei“, a precizat Naghi, marţi, într-un comunicat de presă.

Biciclistul a făcut o fotografie cu taxiul staţionat neregulamentar şi a dat-o poliţiştilor, iar aceştia l-au depistat pe taximetrist la scurt timp de la sesizare, pe strada Posada, acesta fiind condus la audieri.

Polițiștii au stabilit că taximetristul deținea în mod legal arma menționată, un pistol neletal cu aer comprimat,calibru 9 milimetri.

"Polițiștii Secţiei 1 din Brașov continuă cercetările în acest caz, cu suspectul în stare de libertate, pentru amenințare, iar pistolul a fost ridicat pentru cercetări“, potrivit sursei citate.

Biciclistul, Maximilian Radu M., a relatat pe pagina sa de Facebook conflictul dintre el şi taximetrist, spunând că acesta l-a ameninţat că îl poate omorî cu pistolul. Incidentul s-a petrecut în faţa unui spital privat din Başov, la care au asistat şi doi agenţi de pază de la spitalul respectiv.

"M-am oprit şi i-am spus omului că blochează ilegal o bandă, că pune în pericol bicicliştii şi să-şi mişte maşina de acolo. Mi-a spus că puteam să-l ocolesc şi că el poate opri oriunde vrea (…) Mi-a pus o palmă pe faţă şi mi-a spus că mă bate de nu mă văd. I-am răspuns că de-abia aştept şi i-am pus şi eu o palmă nerăbdătoare pe obrazul neras. Deja în faza asta intervenise între noi unul dintre agenţii de pază, dar, spre surprinderea mea, ăsta mic al meu s-a repezit la maşină şi a scos din portieră un pistol în teacă. Mi l-a agitat în faţă şi s-a răstit la mine: «Bă!!! Dacă vreau, te-mpuşc, bă! Dar îţi dau cu el în cap acum, ai înţeles, bă?!»“, a spus biciclistul în relatarea de pe pagina de socializare.

El a mai povestit că, după ce taximetristul a văzut că sună la Poliţie, s-a suit în maşină şi a plecat de la locul incidentului.

Cele mai citite

Dan Petrescu, back in business! „Bursucul” s-a întors oficial la CFR Cluj. „Gata cu vorba, acum la treabă”

Deși stabilise să o preia pe CFR Cluj din sezonul următor, Dan Petrescu a revenit pe banca tehnică a grupării din Gruia mai devreme...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă