15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialBucurești: Două femei au leșinat, vineri seară, la pelerinajul de Sf. Dimitrie

București: Două femei au leșinat, vineri seară, la pelerinajul de Sf. Dimitrie

Două femei, una în vârstă de 37 de ani şi alta de 81 de ani, aflate în pelerinaj la Sfântul Dimitrie cel Nou, au fost transportate vineri seară la spital, după ce au acuzat stări de leşin, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, relatează Mediafax.

Conform sursei citate, femeia în vârstă de 81 de ani a fost transportată la Spitalul Universitar, în timp ce pelerina de 37 de ani a fost dusă la Spitalul Lahovari.

Până în data de 28 octombrie la Patriarhie vor sta în permanenţă două ambulanţe SMURD şi două autospeciale de stingere, conform ISU.

Pelerinajul ce are loc de Sfântul Dimitrie cel Nou, hramul Catedralei Patriarhale, se desfăşoară până pe 28 octombrie.

În timpul pelerinajului, reprezentanţii Sectorului Social-Filantropic şi Misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor vor împărţi mâncare pelerinilor – zilnic aproximativ 4.000 de porţii. Pe timpul nopţii, pelerinii vor primi ceai, cafea şi apă plată.

De asemenea, vor fi asigurate asistenţa medicală primară şi asistenţa medicală de urgenţă cu sprijinul SMURD, al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov şi al Crucii Roşii Sector 4. Pe Dealul Patriarhiei se vor afla zilnic şi 200 de jandarmi.

Cele mai citite

Mișcare surprinzătoare a Bursei de la București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni...

Un avion a aterizat forțat pe un teren agricol de pe raza localităţii Vurpăr

Duminică, un avion de dimensiuni reduse a fost nevoit să aterizeze forțat pe un teren agricol în zona localității Vurpăr. Deși situația a fost...

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă