10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialBudapesta dezminte că Agenția Centrală de Informații ar fi descoperit amenințări teoriste...

Budapesta dezminte că Agenția Centrală de Informații ar fi descoperit amenințări teoriste împotriva Ungariei

Consilierul pe probleme de securitate al premierului Viktor Orban a declarat, miercuri, că Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) nu a descoperit nicio ameninţare teroristă concretă împotriva Ungariei, în contextul în care informațiile din presa poloneză sugerau că agenția americană ar fi avertizat autoritățile ungare în legătură cu un posibil atac, potrivit MTI, citat de Agerpres.

Guvernul ungar a contactat CIA în legătură cu aceste informaţii apărute în presă, însă nu a primit nicio confirmare în acest sens, a declarat Gyorgy Bakondi. 

Bakondi a afirmat că, dacă ar exista o ameninţare reală, atunci SUA ar fi avertizat Ungaria. El a adăugat că Budapesta primeşte cu regularitate informaţii de la autorităţile americane, şi, la rândul lor, autorităţile ungare participă activ în cadrul cooperării internaţionale între serviciile secrete. 

Luni, cotidianul polonez Rzeczpospolita scria că Statele Unite ale Americii au avertizat Polonia că există pericolul unor atacuri simultane la Berlin, Budapesta şi Varşovia. 

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă