14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialBULGARIA: Campanie naţională pentru aderarea la Schengen

BULGARIA: Campanie naţională pentru aderarea la Schengen

Preşedintele socialiştilor europeni, Serghei Stanişev, iniţiatorul campaniei privind aderarea Bulgariei la Schengen, a declarat că nu există nicio logică în a ţine ţara sa şi România în afara acestui spaţiului Schengen. Stanişev a mai spus că doar eforturile instituţiilor şi ale politicienilor nu sunt suficiente pentru atingerea acestui obiectiv naţional şi că este nevoie de sprijinul întregii societăţi, informează Mediafax.

Vicepremierul bulgar Meglena Kuneva, ministrul Justiţiei, Hristo Ivanov, şi ministrul Culturii, Vezhdi Raşidov, au participat la lansarea campaniei naţionale "Bulgaria în Schengen. A venit timpul!", lansată, joi, la Muzeul de Arheologie din Sofia, la iniţiativa preşedintelui Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev", relatează agenţia BTA.

Totodată, a fost demarată şi o campanie de strângere de semnături în sprijinul aderării Bulgariei la Schengen. Potrivit documentului, aderarea Bulgariei la Schengen reprezintă o chestiune de "justiţie istorică şi morală".

Vicepremierul Meglena Kuneva a declarat că întârzierea aderării Bulgariei la Schengen s-a petrecut deoarece statele membre UE nu au reuşit să găsească alte modalităţi de a convinge Bulgaria să-şi facă treaba în ceea ce priveşte sistemul judiciar.

 

Cele mai citite

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...

VIDEO. Ciolacu, despre plata pensiilor înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că plata pensiilor înainte de Paşte este "în grafic"."Încep cu anunţul că suntem în grafic, astfel încât pensiile să...
Ultima oră
Pe aceeași temă