21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialBursa de la Bucureşti a stagnat în prima jumătate a şedinţei de...

Bursa de la Bucureşti a stagnat în prima jumătate a şedinţei de vineri

Bursa de la Bucureşti era în stagnare după prima jumătate a sesiunii de vineri, pe un rulaj redus, de numai 7,7 milioane de lei (1,7 milioane euro), asigurat în principal de transferuri cu acţiunile Transelectrica (TEL), BRD – Groupe Societe Generale (BRD), Romgaz (SNG) şi Fondul Proprietatea (FP), conform Mediafax.

Valoarea schimburilor efectuate până la ora 14:00 este sub lichiditatea de joi de la aceeaşi oră, de 12 milioane de lei.

Cu excepţia indicelui BET FI, care reflectă evoluţia titlurilor celor cinci SIF-uri şi ale Fondul Proprietatea, şi al BET NG, care acoperă sectorul energetic, toţi ceilalţi indici ai bursei de la Bucureşti erau în stagnare.

BET FI a crescut cu 0,2%, iar BET NG a scăzut cu 0,3%.

Titlurile Transelectrica au fost cele mai lichide în prima jumătate a zilei, cu tranferuri în valoare de 1,96 milioane de lei, urmate de acţiunile BRD cu 1,46 milioane de lei, dintre care 727.000 lei au provenit dintr-o tranzacţie de tip deal. Acţiunile Transelectrica au urcat cu 0,62%, în timp ce titlurile BRD au coborât cu 0,88%.

Romgaz, cu operaţiuni de 822.000 lei, şi Fondul Proprietatea, cu tranferuri de 820.000 lei, completează tabelul celor mai lichide acţiuni din prima parte a sesiunii. Acţiunile Romgaz au crescut cu 0,2%, iar cele ale Fondul Proprietatea cu 0,93%.

În Europa de Vest, principalele pieţe au evoluat indecis. Bursa de la Atena a scăzut cu 3,6%, investitorii nefiind influenţaţi de anunţul potrivit căruia parlamentarii Germaniei au aprobat prelungirea cu patru luni a împrumutului Greciei.

În Europa Centrală, bursele de la Praga şi Budapesta au scăzut cu 0,1%, respectiv 0,9%, în timp ce piaţa de capital de la Varşovia este în creştere cu 0,3%.

Cele mai citite

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...

ANAF a publicat Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat pe portalul propriu Ghidul asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor, persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial. Conform...

Inițiative de sustenabilitate care ne atrag atenția. Foto Interviu cu reprezentanții Skanska despre sustenabilitate și clădiri certificate ce acoperă nevoile oamenilor cu dizabilități

1. Care au fost inițiativele cheie de sustenabilitate implementate în cadrul organizației în 2023 și cum au avut impact asupra performanțelor generale ale companiei? Toate...
Ultima oră
Pe aceeași temă