15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCampania pentru alegerile parlamentare din Marea Britanie, lansată oficial

Campania pentru alegerile parlamentare din Marea Britanie, lansată oficial

Campania pentru alegerile parlamentare din Marea Britanie, care va avea loc în data de șapte mai, a fost lansată oficial, informează Agerpres.

Premierul britanic David Cameron a fost primit în audiență, luni, la Palatul Buckingham, de Regina Elisabeta a II-a, moment care marchează lansarea oficială a campaniei pentru alegerile parlamentare din 7 mai, relatează AFP.

Premierul va depune demisia Guvernului în fața Reginei la o dată stabilită la alegerea sa, înainte de a se declanșa dizolvarea parlamentului și convocarea alegerilor, potrivit practicii de zeci de ani din politica britanică.

Pentru prima dată în istoria politică a Marii Britanii, data scrutinului parlamentar a fost înscrisă într-un text de lege de către guvernul de coaliție format din conservatori și liberal-democrați, la scurt timp după accederea acestora la putere în 2010.

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă