12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialCampanie: Un leu pentru sprjinirea copiilor defavorizați

Campanie: Un leu pentru sprjinirea copiilor defavorizați

Până în 30 septembrie, românii pot dona un leu la cumpărături pentru ca micuții din mediile defavorizate să meargă la școală, arată un comunicat al Unicef. 

Citește și: De ce abandonează copiii români şcoala. Ce ar trebui să facă autorităţile

În toate hipermarketurile Carrefour din țară, puteți adăuga un leu pe bon, care va merge către programul ”Hai la școală”.

În România, sunt aproximativ 400.000 de copii care nu merg regulat la școală. Mai mult, doi din 10 copii nu termină opt clase. În 2013, rata abandonului școlar era de 17,5%, conform unui studiu lansat de Unicef și Ministerul Muncii.

Copiii care ajung cel mai des în afara sistemului de educaţie sunt cei din comunităţile sărace, din mediul rural, copiii romi şi cei cu dizabilităţi.

Printre factorii care influenţează cel mai mult abandonul şcolar se numără sărăcia, nivelul redus de educaţie al părinţilor, dificultatea de adaptare a copiilor la cultura şcolii, lipsa educaţiei preşcolare şi insuficienta adaptare a profesorilor la nevoile elevilor romi.

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă