16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCaptură uriaşă de fructe, legume şi carne fără documente

Captură uriaşă de fructe, legume şi carne fără documente

<div style=”display: inline;”><img src=”http://admon1.count.brat-online.ro/j0=,,,;+,id=ca9e91153afd4a33abb357d134752289.swf;;;” width=”1″ height=”1″ alt=”” /></div> Peste 460 tone de legume şi fructe şi 56 tone de carne a căror provenienţă nu a putut fi justificată, în valoare de aproape 2,9 milioane de lei, au fost indisponibilizate în vederea confiscării de către poliţişti, din 18 noiembrie, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române

Peste 460 tone de legume şi fructe şi 56 tone de carne a căror provenienţă nu a  putut fi justificată, în valoare de aproape 2,9 milioane de lei, au fost  indisponibilizate în vederea confiscării de către poliţişti, din 18 noiembrie,  informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

teste mai mult pe REALITATEA.NET:

De la începutul săptămânii, au fost verificate 1.146 de societăţi comerciale, fiind constatate în faza preliminară a cercetărilor 96 de infracţiuni, dintre care 67 de evaziune fiscală.

Echipele de control au identificat, în vederea confiscării, 460.885 kg. de  legume şi fructe, în valoare de 1.725.974 de lei şi 56.000 kg. de mărfuri din  categoria carne şi produse din carne congelate, în valoare de 1.120.000 lei, a  căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în  evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, poliţiştii continuând cercetările în  vederea stabilirii legalităţii operaţiunilor comerciale desfăşurate.

De asemenea, au fost aplicate 867 de sancţiuni contravenţionale, în valoare  totală de 873.085 lei, şi a fost confiscată suma de 212.000 lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor suspectează administratorul unei  societăţi comerciale din Iaşi, cu obiect principal de activitate – comerţ cu  ridicata al legumelor şi fructelor, de comiterea infracţiunii de evaziune  fiscală. Din verificări a rezultat că, în luna noiembrie, societatea comercială,  cu punct de lucru într-un complexul comercial din judeţul Ilfov, nu a  înregistrat în evidenţa contabilă veniturile obţinute din comercializarea  legumelor şi fructelor provenite din spaţiul comunitar. A fost dispusă  confiscarea cantităţii de 14.000 kg de struguri şi a sumei de 112.000 lei  reprezentând contravaloarea cantităţii de 16.000 kg de struguri.

Patru persoane, cu vârste între 48 şi 53 de ani, sunt suspectate de  poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor că, prin intermediul a opt  societăţi comerciale din Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa, şi Brăneşti, judeţul  Ilfov, cu obiect de activitate achiziţionare /comercializare/sacrificare animale  vii (bovine), respectiv comercializare produse de origine animală, ar fi rulat  aproximativ 4.000.000 de lei, proveniţi din evaziune fiscală şi debite bugetare  neachitate, disimulând operaţiunile sub o aparentă legalitate. Pe numele  acestora s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de spălare de  bani.

La data de 18 noiembrie, din dispoziţia şefului Poliţiei Române,  chestorul-şef Petre Tobă, a fost declanşată o acţiune naţională pentru  prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne,  legume, fructe şi obiecte ornamentale.

În acest sens, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigarea  Fraudelor, şi cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică, Direcţiei Rutiere şi  Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei  Române, aproape 2.000 de poliţişti acţionează, la nivel naţional, efectuând  verificări ale operaţiunilor de achiziţie intracomunitară/import a acestui gen  de produse.

Poliţiştii efectuează controale în principalele centre comerciale angro din  ţară, şi în special a celor de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului  Ilfov, în Portul Constanţa, în zona punctelor de trecere a frontierei şi pe  principalele căi de acces în zona Bucureşti – Ilfov, fiind monitorizate  transporturile din aceste categorii de produse prin amplasarea de filtre, în  echipe mixte, compuse din poliţişti de investigarea fraudelor şi poliţie  rutieră.

 

Advertisement

Cele mai citite

Abdallah, suspendat șase etape pentru intrarea horror asupra lui Benzar

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal l-a suspendat șase etape pe atacantul Hakim Djamel Abdallah, de la Dinamo Bucureşti, pentru cartonaşul roşu...

Medicii din Iași au transplantat organe prelevate de la un donator din Bulgaria

Medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de la un donator aflat în moarte cerebrală din Bulgaria, pe baza protocolului de colaborare în domeniu...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...
Ultima oră
Pe aceeași temă