22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCâți refugiați poate găzdui Germania

Câți refugiați poate găzdui Germania

Germania nu are o limită maximă în privința numărului de refugiați pe care îl poate găzdui, a anunțat, luni, şeful Oficiului Federal pentru Migrare şi Refugiaţi (BAMF) din Germania, Manfred Schmidt, informează Mediafax.

Comentariile lui Schmidt referitoare la “lipsa limitei superioare” a provocat reacţii controversate şi tensiuni în aria politică.

Citește și: Criza refugiaților pune în gardă Austria. Ce măsuri au fost luate

El a declarat pentru publicaţia germană Der Spiegel că “este convins” că Germania şi cetăţenii ei au fost pregătiţi pentru responsabilitatea de a primi atât de mulţi oameni pe teritoriul german.

“Există un angajament enorm din partea cetăţenii germani. Pe de o parte ai (situaţia din) Heidenau, dar, în schimb, ai 100-200 de voluntari”, a precizat el.

În serile de 21 şi 22 august au avut loc proteste violente în oraşul Heidenau, din landul Saxonia, din cauza deschiderii recente a unui centru de refugiaţi, proteste în care 31 de poliţişti au fost răniţi.

Schmidt a clarificat faptul că numărul refugiaţilor pe care Germanii îi poate găzdui va rămâne dependent de circumstanţe externe şi nu de ceea ce s-a stabilit în Berlin.

“Nu poate exista o limită superioară aplicată numărului de persoane care emigrează din cauza că sunt persecutate şi au nevoie de protecţie”, a mai atras atenţia Schmidt.

În Germania sunt aşteptate circa 800.000 de solicitări de acordare a azilului de refugiat pe parcursul anului 2015, în condiţiile în care mai există aproximativ 250.000 de solicitări suplimentare de anul trecut.

“Vor exista noi centre de înregistare în câteva oraşe şi mii de noi oameni vor fi angajaţi în cursul acestui an – şi în 2016 vom avea nevoie de încă 1.000 de persoane pentru forţa noastră de muncă. Asta face deja o diferenţă. Până în luna iulie, am primit mai multe solicitări decât pe parcursul întregului an 2014”, a declarat Schmidt.

El a precizat că cei mai mulţi dintre refugiaţi sunt cetăţeni sirieni, atrăgând atenţia asupra modurilor legale de imigrare.

“Trebuie să le spunem acestor oameni că utilizarea sistemului de acordare a azilului nu este calea potrivită pentru a veni în Germania, şi noi ar trebui să lucrăm în ţările lor pentru a demonstra că există căi legale de a emigra aici pentru a munci”, a precizat şeful BAMF.

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă