16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCe autoturisme scumpe preferă românii

Ce autoturisme scumpe preferă românii

Autoturisme scum­pe, precum Ferrari, Lamborghini sau Porsche se regăsesc pe lista de preferinţe a șoferilor români, în primele cinci luni ale acestui an, reiese din statistica Direcţiei Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), consultată de Agerpres.

Potrivit datelor, în intervalul ianuarie – mai 2016, marca smart a contabilizat 783 de unităţi atât noi, cât și second-hand, în creștere cu 11,38% faţă de primele cinci luni din anul anterior. Din acest total, 149 de exemplare s-au încadrat la categoria unităţi noi înmatriculate. În același timp, românii au înmatriculat 113 autoturisme marca Jaguar, mai multe cu 43% comparativ cu perioada ianuarie – mai 2015, dintre care 71 rulate.

De asemenea, au fost înregistrate 282 de unităţi Porsche (204 second hand), dar și 9 Maserati, dintre care 6 unităţi noi.

La categoria mașini de lux, în primele cinci luni ale anului, au fost consemnate șase unităţi Ferrari (creștere de 20% faţă de perioada similară din 2015), două Lamborghini și un exemplar Lotus second-hand.

Statistica DRPCIV arată că, la nivel general, numărul de vehicule noi înmatriculate în România, la nivelul lunii mai, a crescut cu 12,25%, până la 9.872 de unităţi, faţă de aceeași perioadă din 2015.

Cele mai citite

România – Ungaria 2-1, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă

Selecţionata României a învins Ungaria cu scorul de 2-1 (0-0, 0-0, 2-1), miercuri, la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A,...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...
Ultima oră
Pe aceeași temă